Σελίδες

Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Οι αντίπαλοι της Νίκης στη Β' Εθνική στο μπάσκετ

Στη Β' Εθνική δήλωσε συμμετοχή ο Ηρακλής Θεσσαλονίκης

Ανακατατάξεις σημειώθηκαν την τελευταία ημέρα των δηλώσεων συμμετοχής των ομάδων στις Εθνικές κατηγορίες του μπάσκετ και έτσι, εκτός απροόπτου, η Νίκη Βόλου θα βρει στο δρόμο της την ιστορική ομάδα του Ηρακλή Θεσσαλονίκης!

Η ομάδα του Ηρακλή τερμάτισε τελευταία στο περσινό πρωτάθλημα της Α1 και υποβιβάστηκε στην Α2 κατηγορία, αλλά κουβαλούσε μαζί της πολλά χρέη στα οποία πολύ δύσκολα θα μπορούσε να αντεπεξέλθει. Το Δ.Σ. της ΚΑΕ Ηρακλής συνεδρίασε την προηγούμενη εβδομάδα και αποφάσισε τη διάλυση της υπάρχουσας ΚΑΕ και τη συμμετοχή της ομάδας στη Β' Εθνική, προκειμένου να απαλλαγεί οριστικά από τα χρέη της. Τη θέση του Ηρακλή στην Α2 πήρε η 4η ομάδα της Β' Εθνικής η Δόξα Λευκάδας. Υπάρχει όμως, ακόμη μια κρυφή ελπίδα για τον «Γηραιό» να επιστρέψει από φέτος στη μεγάλη κατηγορία, αγοράζοντας το ΑΦΜ του Πανελληνίου, ο οποίος δήλωσε συμμετοχή στην Α1 αλλά ακόμα δεν έχει βρει ...πόλη.

Σε παρόμοια δύσκολη θέση με τον Ηρακλή βρέθηκε και η ΑΕΚ, στην Α2 δηλαδή και με πολλά χρέη, αλλά τελικά η Ένωση επέλεξε να συμμετάσχει κανονικά στην Α2 κατηγορία, αγνοώντας τον κίνδυνο της οικονομικής κατάρρευσης. Από κει και πέρα, η Ολυμπιάδα Πατρών που υποβιβάστηκε από την Α2, εγκατέλειψε νωρίς το καράβι της Β' Εθνικής δηλώνοντας αδυναμία και έτσι θα αγωνιστεί μια κατηγορία παρακάτω στη Γ' Εθνική. Η θέση της καλύφθηκε από το Ηράκλειο, ως πρώτη επιλαχούσα ομάδα από τους αγώνες κατάταξης μεταξύ των ομάδων που τερμάτισαν στη δεύτερη θέση των ομιλών της περσινής Γ' Εθνικής.

Συνοπτικά οι 16 ομάδες της Β' Εθνικής 2011-2012:
Ηρακλής Θεσσαλονίκης (Α1)
Κόροιβος Αμαλιάδας (Α2)
Νήαρ Ηστ (Α2)
Αναγέννηση Φλόγας (Β)
ΜΕΝΤ (Β)
Στρατώνι (Β)
Αίας Ευόσμου (Β)
Αίολος Τρικάλων (Β)
Δούκας (Β)
Διαγόρας Ρόδου (Β)
Αιγάλεω (Β)
Νίκη Βόλου (Γ)
Χαλκηδόνα (Γ)
ΚΑΠ (Γ)
Φιλαθλητικός (Γ)
Ηράκλειο (Γ)

1 σχόλιο:

  1. oraies ekdromoules fetos exei to basket...konta kai sto basket oloi mas kai se ektos edras na deixoume ti simainei o laos tin nikaras mas se oli tin ellada kai se ola ta a8limata....
    G.3

    ΑπάντησηΔιαγραφή