Σελίδες

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Υποβιβασμοί ομάδων!

Επτά ομάδες μέχρι στιγμής τιμωρήθηκαν με υποβιβασμό στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, όμως ακόμα δεν κέρδισε τίποτα η Νίκη

Μετά την μη επικύρωση της βαθμολογίας της Football League 2 και τις νέες τιμωρίες με υποβιβασμούς ομάδων λόγω πλαστών ενημεροτήτων, τα πάντα είναι ρευστά όσον αφορά την σύνθεση των Εθνικών κατηγοριών.

Μέχρι στιγμής οι ομάδες που τιμωρήθηκαν με υποβιβασμό είναι:
Ο Ηρακλής Θεσσαλονίκης από την Super League στην Football League, αλλά αυτό έγινε πριν την επικύρωση της βαθμολογίας και έτσι η θέση αναπληρώθηκε από τον Αστέρα Τρίπολης ο οποίος παραμένει στην κατηγορία.
Οι ομάδες της Football League, Ιωνικός, Εθνικός/Α.Ο. Μάνης και Αναγέννηση Καρδίτσας, υποβιβάζονται στην Football League 2, χωρίς να έχει επικυρωθεί ακόμα η βαθμολογία των τελευταίων θέσεων. Πράγμα που σημαίνει ότι η ουραγός Καλλιθέα πιθανός να κρατήσει τη θέση της στην κατηγορία. Επίσης, βάση της προκήρυξης του πρωταθλήματος ήταν προκαθορισμένο ότι θα υποβιβαστούν τρεις ομάδες, οπότε μέχρι τώρα δεν προκύπτει κενή θέση για ομάδα από την Football League 2.
Από τον 1ο όμιλο της Football League 2 τιμωρήθηκαν με υποβιβασμό οι Παναιγιάλειος, Ασπρόπυργος και με σημερινή απόφαση ο Αίας Σαλαμίνας.

Οι ομάδες έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης και τίποτα δεν θεωρείται σίγουρο. Επιπλέον, αν κάποιες ομάδες αποφασίσουν να προσφύγουν στα πολιτικά δικαστήρια για να βρουν το δίκιο τους και να ταλαιπωρήσουν ακόμα περισσότερο την ΕΠΟ, αυτό σημαίνει ότι το σίριαλ θα τραβήξει πολύ ακόμη.

Ήδη η ομάδα του Παναιγιάλειου διαμαρτυρήθηκε έντονα για την ποινή του υποβιβασμού που της επιβλήθηκε και κάνει λόγο για άνιση μεταχείριση σε σχέση με άλλες ομάδες, που είχαν να αντιμετωπίσουν παρόμοιες κατηγορίες.

Όσον αφορά τη Νίκη Βόλου δεν κερδίζει απολύτως τίποτα από τις παραπάνω αποφάσεις. Και αυτό γιατί από τον 2ο όμιλο της Football League οι ομάδες που εμπλέκονται σε υποθέσεις με πλαστά δικαιολογητικά, τιμωρήθηκαν με απλή ανάκληση δελτίων των ποδοσφαιριστών και όχι με αποβολή από το πρωτάθλημα. Μάλιστα με βάση την απόφαση αυτή, απορρίφθηκε χθες η ένσταση που είχε υποβάλει η ΑΕΛ Καλλονής κατά του κύρους του αγώνα ΑΕΛ Καλλονής - Εθνικός Φιλιππιάδας. Στον συγκεκριμένο αγώνα οι φιλοξενούμενοι χρησιμοποίησαν ποδοσφαιριστές, τους οποίους στη συνέχεια τα δελτία τους ανακλήθηκαν απλώς από την Επιτροπή Ιδιότητας και Μεταγραφών και όχι λόγω δόλιας ενέργειας της ομάδας. Έτσι, θεωρήθηκε ότι μέχρι τότε οι ποδοσφαιριστές είχαν κανονικά δικαίωμα συμμετοχής.

Μέσα στην γενικότερη αναστάτωση που επικρατεί στο Ελληνικό ποδόσφαιρο υπάρχει και το σκάνδαλο με τους στημένους αγώνες, για το οποίο εκκρεμούν οι αποφάσεις της αθλητικής δικαιοσύνης και η παρέμβαση της UEFA την επόμενη εβδομάδα.

2 σχόλια:

  1. ΥΠΟΜΟΝΗ ΑΔΕΛΦΙΑ!
    13 ΟΜΑΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ 2ο ΟΜΙΛΟ ΑΝ ΥΠΟΒΙΒΑΣΤΟΥΝ, ΚΙ ΑΛΛΕΣ 13 ΑΠ'ΤΟΝ 1ο, ΒΓΗΚΑΜΕ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ!!!

    ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΡΕ, ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ??? (ΚΙ ΕΣΕΙΣ???)
    ΤΙ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΔΗΛΑΔΗ?
    Η' ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΑΠΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΕΣΤΩ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΝ ΑΣΚ? ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕΤΑ, ΤΑ ΛΥΣΑΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΣ??
    ΜΕ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ ΦΥΛΛΟ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΣΩΤΗΡΩΝ, ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ??? ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ???
    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ "ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ" ΤΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ, ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΩΝ? ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΟ ΚΙ ΑΥΤΟΙ???
    ΤΗ ΒΡΩΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΑΠΙΛΑ ΠΟΥ ΤΡΩΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΜΕ ΑΠΟΣΜΗΤΙΚΑ???
    ΟΥΣΤ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΥΠΑΡΧΕΙ Κ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΝ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ Κ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ...ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΛΙΓΑΚΙ...Κ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΚΡΑΙΟ ΣΕΝΑΡΙΟ Κ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΜΞΕ Β.. ΤΑ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΛΑ Κ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΙ ΓΑΛΑ ΜΕ ΤΟ ΓΙΔΟΠΟΥΛΟ? ΑΝ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΤΟΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ.. ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΘΕΙ ΤΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ Κ ΜΥΑΛΟ ΔΕΝ ΒΖΟΥΜΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή