Σάββατο, 4 Ιουνίου 2011

Πιλάβιος: Κλείνουμε την ΕΠΟ μέχρι νεωτέρας!

Την αναστολή κάθε λειτουργίας της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας από την προσεχή Δευτέρα και μέχρι νεοτέρας, ζήτησε ο πρόεδρος της, Σοφοκλής Πιλάβιος κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης της Ομοσπονδίας. Διαβάστε την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΠΟ.

Στην ομιλία του ο κ. Πιλάβιος είπε:
«Πρέπει να κάνουμε άνοιγμα στην ποδοσφαιρική οικογένεια και την κοινωνία. Να διαλέξουν όλοι οι εμπλεκόμενοι τι είδους ποδόσφαιρο θέλουν. Αν επιθυμούν το ποδόσφαιρο των μπράβων, των στημένων αγώνων και των χουλιγκάνων. Προτείνω και θέτω προς ψηφοφορία σε όλα τα μέλη-ενώσεις της ομοσπονδίας να ανασταλεί από την προσεχή Δευτέρα και μέχρι νεοτέρας κάθε λειτουργία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και των κατά τόπους Ενώσεων».

«Το ελληνικό ποδόσφαιρο ή θα γίνει καλύτερο ή θα πεθάνει, τα πράγματα έχουν φτάσει σε οριακό σημείο»,
συμπλήρωσε ο Σοφοκλης Πιλάβιος, ο οποίος επικαλέστηκε μια σειρά ζητημάτων, όπως τις απειλές κατά της ζωής του, που όπως κατήγγειλε τις προηγούμενες ημέρες, έχει δεχθεί αλλά και την κατάσταση με τα όσα τραγελαφικά συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες, δηλαδή τις πιέσεις για το θέμα με τις πλαστογραφημένες ασφαλιστικές ενημερότητες, τις αδειοδοτήσεις των ομάδων και την αδυναμία ακόμη και Ιούνιο να επικυρωθούν οι βαθμολογίες των εθνικών πρωταθλημάτων.

«Από την Πολιτεία ζητούν το τέλειο άλλοθι για να μας βάλουν λουκέτο. Στις ομάδες είχαμε πει ξεκάθαρα πόσο σκληροί θα είναι οι όροι για να πάρουν άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας, αλλά δεν μας πήραν στα σοβαρά», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΕΠΟ και συνέχισε: «Η ίδια ΕΠΟ αναγνώρισε την κακή της λειτουργία της δεν επιχειρήσαμε να χαϊδέψουμε αυτιά και να πετάξουμε μπάλα στην κερκίδα. Για τους στημένους αγώνες υπάρχει μία έρευνα που συνεχίζεται και όσοι παρανόμησαν θα τιμωρηθούν, χάρες δεν πρόκειται να γίνουν σε κανέναν».


Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΠΟ

Το κείμενο της ανακοίνωσης αναφέρει τα εξής: Η ετήσια τακτική γενική συνέλευση των Ενώσεων Μελών της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ενέκρινε σήμερα, με ψήφους 49 υπέρ, 7 κατά επί συνόλου 56 ψηφισάντων, την εισήγηση του προέδρου Σοφοκλή Πιλάβιου, σύμφωνα με την οποία:

1.Από τη Δευτέρα 6-6-2011 αναστέλλονται επ’ αόριστον και ειδικότερα μέχρι την ολοκλήρωση των επαφών της ΕΠΟ με την κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα, τη Super League, την Ενωση Β’-Γ’ Εθνικής, τον ΠΣΑΠ και τα λοιπά υπερεθνικά όργανα (UEFA, FIFA, οι λειτουργίες της ΕΠΟ και των 57 Ενώσεων μελών της.


2.Στο διάστημα της αναστολής των λειτουργιών εξουσιοδοτήθηκε το Δ.Σ. της ΕΠΟ να ενεργεί για την ολοκλήρωση της οργάνωσης και της διαδικασίας των επαφών και για τα υπόλοιπα θέματα της ημερήσιας διάταξης της γενικής συνέλευσης.


3.Στη συνέχεια και μετά την ολοκλήρωση των επαφών η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία σε έκτακτη γενική της συνέλευση θα λάβει τις οριστικές της αποφάσεις για το μέλλον του ποδοσφαίρου σε επαγγελματική και ερασιτεχνική μορφή, με βάση τους άξονες που παρουσιάστηκαν από τον πρόεδρο της ΕΠΟ στη διάρκεια της ομιλίας του.


Πηγή: www.mikriliga.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου