Σελίδες

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Έδωσαν μεγάλη μάχη με τον Εργοτέλη οι Νέοι Αθλητές Νίκης (φωτογραφίες)

Υπέκυψαν με 75-57 στην ανωτερότητα των Κρητικών

Πίστεψαν στον εαυτό τους και έκαναν ότι καλύτερο μπορούσαν οι Νέοι Αθλητές Νίκης στο τελευταίο και καθοριστικό παιχνίδι με τον Εργοτέλη για τον Γ' προκριματικό όμιλο του Πανελληνίου πρωταθλήματος μπάσκετ παίδων. Οι βολιώτες πραγματοποίησαν έναν ωραίο αγώνα και στάθηκαν όρθιοι μέχρι το τέλος κόντρα στην πληρέστερη ομάδα της προκριματικής φάσης και με πολλά προβλήματα να αντιμετωπίσουν.

Οι Νέοι Αθλητές ήταν πίσω στο σκορ από το ξεκίνημα του αγώνα, όμως δεν επέτρεψαν στον αντίπαλό τους να ξεφύγει με μεγάλη διαφορά. Μία φάση σημάδεψε ολόκληρο τον αγώνα και ήταν αυτή που έγινε πέντε λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου, με τον βαρύ τραυματισμό του Χρήστου Ξύδη στον αστράγαλο του αριστερού του ποδιού το οποίο ήταν ήδη επιβαρυμένο από παλαιότερο τραυματισμό. Ο Αλμυριώτης άσσος των Νέων Αθλητών δεν μπόρεσε να επανέλθει στον αγώνα την συνέχεια του οποίου παρακολούθησε από τον πάγκο.

Σε εκείνο το κρίσιμο σημείο της αναμέτρησης με τους κυανόλευκους να έχουν δεχτεί ένα μεγάλο πλήγμα, δεν υποχώρησαν αλλά αντιθέτως κατάφεραν να ροκανίσουν τη διαφορά μέχρι τους πέντε πόντους (30-25) χάρις την ευστοχία του Κώστα Καραγεωργόπουλου στις ελεύθερες βολές και έξω από την γραμμή των 6,75.

Το αντιαθλητικό παιχνίδι ορισμένων παικτών του Εργοτέλη είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί κι άλλος παίκτης  των Ν.Α. Νίκης με την λήξη του ημιχρόνου και συγκεκριμένα ο Αποστόλης Βασδέκης, τραυματισμός που ευτυχώς ξεπεράστηκε.

Στην επανάληψη ο Εργοτέλης συνέχισε να έχει τα ηνία του παιχνιδιού με τη διαφορά να κυμαίνεται μεταξύ 9 και 15 πόντων. Η ομάδα του Φώνη Μαυρομιχάλη εκμεταλλεύτηκε κάθε ευκαιρία που της παρουσιάστηκε για να πλησιάσει τους Κρητικούς, αλλά τα τελευταία πέντε λεπτά του αγώνα η κατάσταση ήταν πλέον μη αναστρέψιμη και ο Εργοτέλης έφτασε στην τελική επικράτηση δίκαια με σκορ 75-57.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να τονίσουμε τη μεγάλη και φιλότιμη προσπάθεια που κατέβαλαν οι Νέοι Αθλητές Νίκης καθ' όλη τη διάρκεια αυτής της πολύ φορτωμένης χρονιάς, διατηρώντας το αήττητο στη Θεσσαλία και φτάνοντας ένα βήμα πριν τη συμμετοχή τους στην τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά και στους προπονητές που φτάσανε την ομάδα μέχρι εδώ και έκαναν για άλλη μια φορά όλη την Μαγνησία περήφανη.

Τα δεκάλεπτα του αγώνα (Εργοτέλης-Ν.Α. Νίκης): 27-11, 37-28 (ημίχρονο), 57-42, 75-57 (τελικό)

Η αποστολή των Νέων Αθλητών Nίκης στη Χαλκίδα:
Κουρατίδης Αναστάσιος (1995)
Βασδέκης Απόστολος (1995)
Παυλίδης Αλέξανδρος (1995)
Ξύδης Χρήστος (1995)
Καραγεωργόπουλος Κων/νος (1996)
Κασαπλέρης Παναγιώτης (1996)
Καραθανάσης Μιχάλης (1996)
Ξύδης Ιωάννης (1996)
Τσιριγωτάκης Χαράλαμπος (1996)
Δεμίρης Κων/νος (1996)
Ανδρεόγλου Άκης (1996)
Παπαζήσης Παναγιώτης (1997)

Προπονητής: Μαυρομιχάλης Ξενοφών
Βοηθός: Καμακάς Απόστολος
Έφοροι: Καραγεωργόπουλος Γεώργιος, Παρασκευάς Χρήστος






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου