Σελίδες

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Δυναμικό ξεκίνημα στην Α2 ΕΣΚΑΘ για τους Νέους Αθλητές Νίκης

Μπήκε στο γήπεδο, ξεκινώντας τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις η ομάδα μπάσκετ των Νέων Αθλητών Νίκης την προηγούμενη Κυριακή, παίζοντας στην πρεμιέρα της Α2 κατηγορίας της ΕΣΚΑΘ με τον Γ.Σ. Σκιάθου. Ξεπέρασε νικηφόρα το πρώτο της εμπόδιο με σκορ 48-38 και συνεχίζει τις υποχρεώσεις της το Σάββατο, αντιμετωπίζοντας εκτός έδρας τον Γ.Σ. Φαρσάλων.

Η φετινή ομάδα αποτελείται από τους αθλητές της παιδικής και της εφηβικής ομάδας της Νίκης και δίνει τη δυνατότητα στους μικρούς αθλητές του συλλόγου να δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους σ’ ένα αντρικό πρωτάθλημα, αποκομίζοντας εμπειρίες αγωνιστικές, πολύτιμες για την αθλητική τους εξέλιξη. Παρόλα αυτά, αν και αυτός είναι ο σκοπός των Ν.Α. Νίκης, η ομάδα την περσινή περίοδο βγήκε υπερπρωταθλήτρια της Β’ ΕΣΚΑΘ και των τεσσάρων ομίλων της κατηγορίας και ανέβηκε στην μεγαλύτερη κατηγορία, την Α2 ΕΣΚΑΘ.

Οι Ν.Α. Νίκης δουλεύουν τα 2 τελευταία χρόνια σε υψηλότερο επίπεδο από τους συνομηλίκους τους καλαθοσφαιριστές, με καθημερινές προπονήσεις, προετοιμασία τα δύο τελευταία καλοκαίρια στο εξωτερικό, με προπονήσεις στίβου στο Πανθεσσαλικό, ασκήσεις με βάρη κ.τ.λ. Για το λόγο αυτό, προπονητής της ομάδας επιλέχθηκε να είναι ο Ξενοφών Μαυρομιχάλης, με μεγάλες εμπειρίες από εθνικά πρωταθλήματα, γνωστός σε όλους για την εργατικότητα και την προσήλωση στην βελτίωση των αθλητών του. Η ομάδα του είναι χωρίς ήττα τα δύο τελευταία χρόνια σε επίπεδο Μαγνησίας, ενώ την περσινή σεζόν κατέκτησε αήττητη το πρωτάθλημα Θεσσαλίας στους παίδες.

Ο φετινός στόχος της ομάδας σ’ αυτή τη μεγαλύτερη κατηγορία, δεν είναι άλλος πέρα από τη βελτίωση και τις αγωνιστικές εμπειρίες των νεαρών αθλητών, όπως και πέρυσι. Άλλα αν στο τέλος της χρονιάς η βαθμολογία δείξει στην ομάδα των Ν.Α. Νίκης την μεγαλύτερη κατηγορία στη Θεσσαλία, την Α1 ΕΣΚΑΘ, θα συνεχίσουν εκεί με την ίδια φιλοσοφία και αφοσίωση στην σκληρή δουλειά.

Το ρόστερ της ομάδας είναι το εξής:
Τσακλάγκανος Γιώργος (1993)
Αναγνωστόπουλος Στράτος (1994)
Καρπέτης Γιάννης (1994)
Μαυρογιάννης Μιχάλης (1994)
Ρηγάκης Δημήτρης (1994)
Γκίκας Κωνσταντίνος (1994)
Σουλιώτης Αλέξανδρος (1995)
Βασδέκης Απόστολος (1995)
Παυλίδης Αλέξανδρος (1995)
Ξύδης Χρήστος (1995)
Κουρατίδης Αναστάσιος (1995)
Καραγεωργόπουλος Κωνσταντίνος (1996)
Κασαπλέρης Παναγιώτης (1996)
Καραθανάσης Μιχάλης (1996)
Ανδρεόγλου Άκης (1996)

Το ρόστερ των Νέων Αθλητών συμπληρώνουν και τρεις μεγαλύτεροι σε ηλικία καλαθοσφαιριστές, ώστε η ομάδα να μην υστερεί σε παιχνίδια που πηγαίνουν μόνο στη δύναμη, επειδή πρόκειται για κατ’ εξοχήν ανδρικό πρωτάθλημα. Οι αθλητές αυτοί είναι οι Νίκος Βλάχος, Σάββας Καραμανλής και Αποστόλης Θεοδώρου που βοηθούν σε μεγάλο βαθμό τους νεαρούς καλαθοσφαιριστές της ομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου