Σελίδες

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Ο α’ γύρος έκλεισε με θετικό τρόπο



Οι δύο σερί επιτυχίες επιτρέπουν στη Νίκη να αισιοδοξεί στο β’ μισό της φετινής Football League 2

Ο πρώτος γύρος στη Football League 2 ολοκληρώθηκε και είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία στη Νίκη να κάνουν …ταμείο. Μετά από 16 αγωνιστικές οι «κυανόλευκοι» βρίσκονται στην τέταρτη θέση με 26 βαθμούς, αλλά έχουν το δικαίωμα να ονειρεύονται κάτι καλύτερο ελπίζοντας να έχει συνέχεια το καλό φινάλε που έκαναν με τον Απόστολο Χαραλαμπίδη στον πάγκο.

Όταν άρχιζε η φετινή χρονιά υπήρχαν μεγάλα όνειρα για τη Νίκη. Οι προσδοκίες μεγάλωσαν όταν στην ομάδα ήρθαν ηχηρά ονόματα για την κατηγορία όπως οι Άγγελος Διγκόζης, Γιώργος Βακουφτσής, Βαγγέλης Μαϊστρέλης, Παναγιώτης Πετράς κ.α., ενώ στα πρώτα φιλικά τις εντυπώσεις κλέβει ο Κροάτης Άντε Ντάνισιτς, που δείχνει δείγματα εξαιρετικού ποδοσφαιριστή.

Ωστόσο η προετοιμασία αρχίζει πάλι με καθυστέρηση, γεγονός που έχει τον αντίκτυπό του στις πρώτες αγωνιστικές, όταν η ομάδα εμφανίζεται απροετοίμαστη. Αυτός είναι ο βασικός λόγος που αποκλείεται από το Κύπελλο Ελλάδος χάνοντας με 3-2 από τον ΠΑΟ Ρουφ στην παράταση.

Ένα επιπλέον πρόβλημα για τη Νίκη είναι ότι δεν διαθέτει γήπεδο όχι μόνο για προπονήσεις, αλλά ούτε καν για επίσημους αγώνες, καθώς γίνονται έργα στο «Παντελής Μαγουλάς». Έτσι αναγκάζεται να βγαίνει εκτός Βόλου για να κάνει την προετοιμασία της, ενώ μετά κόπων και βασάνων της παραχωρείται το δημοτικό στάδιο Νεάπολης για το Κύπελλο και τα πρώτα ματς στη Football League 2..

Η Νίκη στην πρώτη της ευκαιρία στο φετινό πρωτάθλημα σημειώνει γκολ με τον Μαϊστρέλλη στη Σκύδρα και όλοι πιστεύουν ότι οι οιωνοί για μια πορεία ανόδου είναι εξαιρετική. Ωστόσο λίγο πριν τελειώσει το α’ μέρος ο Αετός ισοφαρίζει για το τελικό 1-1.

Στο πρώτο ματς πρωταθλήματος που δίνει στο στάδιο της Νεάπολης (μια και δεν της παραχωρήθηκε το ΕΑΚ) η Νίκη χάνει 1-0 από τη νεοφώτιστη Καλλονή. Η εμφάνιση ήταν τραγική, με τον Χόρχε Μπάριος να έχει ήδη υποβάλλει την παραίτησή του πριν την έναρξη του αγώνα. Έτσι στην Ηράκλεια Σερρών της ομάδας ηγείται ο Άγγελος Καρρόπουλος και την οδηγεί στο 1-0 σε βάρος του Μ. Αλεξάνδρου (σκόρερ ο Ντάνισιτς).

Νέος προπονητής προσλαμβάνεται ο Αρμάντο Μαρέντζι, με τον οποίο η Νίκη παρουσιάζει δύο πρόσωπα στη Νεάπολη. Εξαιρετικό κόντρα στη Δόξα Κρανούλας (1-0 με σκόρερ τον Γραμματικόπουλο) και μέτριο ενάντια στην Αναγέννηση Γιαννιτσών (0-0). Η ίδια κακή εικόνα επαναλαμβάνεται και στην Κοζάνη, όπου χάνει με 1-0.

Ο αγώνας με την Επανομή αποκτά ξεχωριστή σημασία, αφού είναι ο πρώτος που δίνει φέτος η Νίκη στο «Παντελής Μαγουλάς». Η επιστροφή στην «κλούβα» μεταμορφώνει προς το καλύτερο τους «κυανόλευκους» που κερδίζουν το ντέρμπι με 1-0 χάρη σε τέρμα του Ντάνισιτς.

Ωστόσο απογοητεύει στο δεύτερο σερί ντέρμπι χάνοντας 2-1 από τον Εορδαϊκό, ενώ με τον Μακεδονικό «σπάνε καρδιές». Η βολιώτικη ομάδα μέχρι το 85’ χάνει με 2-1, αλλά με τους Γραμματικόπουλο και Ντάνισιτς κάνει τη μεγάλη ανατροπή (3-2). Αυτή είναι η αφετηρία ενός σερί τριών νικών (1-0 τον Ναυπακτιακό Αστέρα και 2-1 τον Εθνικό Φιλιππιάδας), αλλά προκύπτει ξαφνικό «διαζύγιο» με τον Αρμάντο Μαρέντζι.

Έτσι στη Ζάκυνθο «εκστρατεύει» με υπηρεσιακό προπονητή τον Λάκη Μπακάλη, αλλά στέκεται άτυχη. Από μια απροσεξία δέχεται γκολ στο 96’ με πέναλτι, ενώ με τον Πέδρο Πάμπλο Πασκούλι στον πάγκο ακολουθούν δύο ακόμη ήττες (3-1 από τον Φωκικό στην Άμφισσα και 1-0 από τον Τύρναβο εντός έδρας).

Μεσολαβεί μια σοβαρή διοικητική κρίση με τον Στράτο Γιδόπουλο να διαμηνύει στους ποδοσφαιριστές ότι αποχωρεί επειδή είναι δυσαρεστημένος από την απόδοσή τους. Στις γιορτές η Νίκη περνά δύσκολες στιγμές, υπάρχει κενό στη διοίκηση και στην τεχνική ηγεσία με τον Άγγελο Διγκόζη να αναλαμβάνει χρέη προσωρινού προπονητή.

Τελικά ο Στράτος Γιδόπουλος παραμένει στο «τιμόνι» της ΠΑΕ και ακολουθεί η λύση συμβολαίου των Γιώργου Βακουφτσή, Άγγελου Διγκόζη και Βασίλη Σαμαρά. Αντίθετα αποκτούνται οι Περικλής Μπουσινάκης, Δημήτρης Τσερκέζος, Γιάννης Τσάγγαρης και οι Αργεντινοί Ματίας Όλιβερ και Ματίας Ναβαρέτε. Επίσης προσλαμβάνεται ο Απόστολος Χαραλαμπίδης, ο οποίος κάνει ιδανικό ξεκίνημα στον πάγκο της Νίκης, η οποία σπάζει τη δυσμενή παράδοση κόντρα στον κακό της δαίμονα τον Οδυσσέα Αναγέννησης με το εντυπωσιακό 3-0, ενώ «αλώνει» και την Κατερίνη κερδίζοντας 1-0 τους Πόντιους.

Το καλό φινάλε ανέβασε ψηλότερα τη Νίκη, η οποία βρίσκεται στην τέταρτη θέση με 26 βαθμούς στο ενεργητικό της. Βέβαια η πρωτοπόρος Καλλονή απέχει έξι βαθμούς, οι ο οποίοι όμως δεν είναι απαγορευτικοί για τους «κυανόλευκους», προκειμένου να συνεχίσουν να ονειρεύονται. Άλλωστε από τη δεύτερη και την τρίτη θέση, που οδηγούν στα πλέι οφ, απέχουν μόλις τρεις και δύο βαθμούς αντίστοιχα, γεγονός που τους κάνει να ελπίζουν ότι μπορούν να πραγματοποιήσουν το όνειρο της ανόδου.

Πρώτος ο Μαϊστρέλλης 
σε συμμετοχές
Συνολικά 25 ποδοσφαιριστές αγωνίστηκαν στον πρώτο γύρο για λογαριασμό της Νίκης, συμπεριλαμβανομένων και των νεοαποκτηθέντων Γιάννη Τσάγγαρη, Δημήτρη Τσερκέζου και Περικλή Μπουσινάκη, που έκαναν ντεμπούτο στην Κατερίνη. Τρεις παίκτες ισοβαθμούν στην κορυφή των συμμετοχών (16), με τους Στέλιο Μαϊστρέλλη, Άντε Ντάνισιτς και Ανέστη Νάστο να έχουν χάσει μόλις ένα ματς. Ωστόσο ο Μαϊστρέλλης έχει τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής (1.372). Πρώτος σκόρερ είναι ο Ντάνισιτς με πέντε γκολ, ενώ τον ακολουθεί ο Μαϊστρέλλης, αν και είναι αμυντικός, με τέσσερα.

Η προσφορά των παικτών

ΟΝΟΜΑ ΣΥΜ ΛΕΠΤΑ ΓΚΟΛ
1. Σ. Μαϊστρέλλης 15 1372 4
2. Α. Ντάνισιτς 15 1310 5
3. Α. Νάστος 15 1195 -
4. Κ. Καρακώστας 14 1310
5. Γ. Βακουφτσής 14 1280 1
6. Π. Πετράς 14 1278 1
7. Ν. Παπαδήμας 14 1246 -
8. Γ. Κόσογλου 13 1235 -
9. Β. Σαμαράς 13 1211 -
10. Α. Διγκόζης 13 1174 -
11. Γ. Γραμματικόπουλος 13 754 2
12. Α. Βλάχος 13 478 1
13. Β. Στουρνάρας 12 886 -
14. Α. Σωτρίνης 7 298 -
15. Μ. Κουτσογιάννης 7 164 -
16. Κ. Τσικνίδης 6 383 -
17. Π. Μασίας 5 224 -
18. Κ. Βλαχοκυριάκος 3 147 2
19. Ι. Χρυσοχοΐδης 3 90’ -
20. Α. Αργύρης 3 16 -
21. Φ. Τάσσος 2 190 -
22. Π. Μπαϊμάκης 1 96 -
23. Ι. Τσάγγαρης 1 94 -
24. Δ. Τσερκέζος 1 94 -
25. Π. Μπουσινάκης 1 64 -

Πηγή: www.e-thessalia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου