Σελίδες

Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

«Τεστ» για Βεργώνη και τον Πορτογάλο Βέγκα

Για να καλύψει τρεις θέσεις κινείται τελικά η Νίκη Βόλου και εξελίξεις αναμένεται να υπάρξουν άμεσα για το θέμα της ενίσχυσης της. Τερματοφύλακας, αμυντικός μέσος και επιθετικός είναι οι τελευταίοι μεταγραφικοί της στόχοι και προς αυτό τον σκοπό οι άνθρωποι της ομάδας εντείνουν τις προσπάθειές τους. Σήμερα αναμένεται να συμμετέχουν στην προπόνηση ο Αλέξανδρος Βεργώνης και ο Πορτογάλος επιθετικός Αγκουινάλντο Βέγκα.
Τους δυο παίκτες θα τσεκάρει ο Απόστολος Χαραλαμπίδης και αν ικανοποιήσουν θα αποκτηθούν. Πάντως οι δυο αυτές περιπτώσεις δεν είναι οι μόνες που εξετάζονται από τους κυανόλευκους. Υπάρχουν αρκετοί ποδοσφαιριστές στα υπόψιν. Να θυμίσουμε ότι ήδη η Νίκη έχει αποκτήσει πέντε παίκτες και συγκεκριμένα τους Γιάννη Τσάγγαρη, Περικλή Μπουσινάκη, Δημήτρη Τσερκέζο, Ματίας Ολιβερ και Ματίας Ναβαρέτε.
 
Τέσσερις υποψήφιοι για χαφ 
Ανάμεσα σε τέσσερις ποδοσφαιριστές καλείται να επιλέξει η Νίκη για τον αμυντικό μέσο που αναζητά. Τουλάχιστον τόσες είναι οι λύσεις μέχρι σήμερα, αλλά δεν αποκλείεται αν δεν υπάρξει συμφωνία με κάποιον από αυτούς να στραφεί σε κάποιον άλλον ποδοσφαιριστή.
Ο ένας είναι ο αριστεροπόδαρος Αλέξανδρος Βεργώνης, ο οποίος είναι γνωστός στο βολιώτικο κοινό από τη θητεία του στον Ολυμπιακό Βόλου στο παρελθόν, αφού χάρη στις πολύ καλές τους εμφανίσεις και το εξαιρετικό πρωτάθλημα που είχε κάνει στην Γ’ Εθνική είχε βοηθήσει την ερυθρόλευκη ομάδα στην επάνοδό της στη Β’ και παράλληλα είχε πάρει μεταγραφή για την ΑΕΛ. Εχει αγωνιστεί επίσης σε Απόλλωνα Καλαμαριάς, Λύκους και Ρόδο και για τα 25 του χρόνια θεωρείται ότι έχει σημαντικές εμπειρίες από τις τρεις εθνικές κατηγορίες. Το θέμα είναι κατά πόσο είναι έτοιμος για να αγωνιστεί μετά από πέντε μήνες αγωνιστικής απραξίας και αυτό θέλει να ελέγξει σήμερα ο Απόστολος Χαραλαμπίδης. Ο Βεργώνης βέβαια έχει και ένα προτέρημα έναντι των υπολοίπων και συγκεκριμένα ότι είναι αριστεροπόδαρος, καθώς εκεί «πονάει» η Νίκη.
Σε επαφές βρίσκεται το συγκρότημα της Νέας Ιωνίας και με τον 21χρονο Γιώργο Πιθαρούλη που ανήκει στον Πανθρακικό, αλλά δεν φαίνεται να υπολογίζεται. Η Νίκη κινείται για να τον εντάξει στο δυναμικό της αν δεν προχωρήσει η υπόθεση του Βεργώνη, ωστόσο ερίζουν και τα Χανιά από το Νότιο Ομιλο για την απόκτησή του.
Πολύ καλή περίπτωση αποτελεί και ο Κώστας Μανουσαρίδης της Δόξας Δράμας που έχει προταθεί στους κυανόλευκους. Ο 23χρονος ποδοσφαιριστής έχει αγωνιστεί επίσης, σε Πανσερραϊκό, Κέρκυρα και Πιερικό, με πέντε συμμετοχές στην Α’ Εθνική και 42 με ένα γκολ στην Β’. Τέλος έχει προταθεί και ο Θωμάς Μπιμπίρης από την Ρόδο, που έχει αγωνιστεί επίσης σε Ακράτητο, Βύζαντα και Αίαντα Σαλαμίνας. Τέσσερις συμμετοχές έχει στην Α’ Εθνική, 20 στην Β’ και 122 στη Γ’.
 
Πρώτος στη λίστα για την επίθεση ο Πορτογάλος
Χθες το απόγευμα αναμενόταν στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης ο Πορτογάλος, Αγκουινάλντο Βέγκα, που ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό της Νίκης. Ο Βέγκα αγωνίζεται στην επίθεση, ωστόσο περισσότερα στοιχεία δεν έχουν γίνει γνωστά. Χθες το βράδυ αναμενόταν στον Βόλο και σήμερα εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα πάρει μέρος κανονικά στην προπόνηση των κυανολεύκων.
Αν δεν ικανοποιήσει ο Πορτογάλος, τότε η Νίκη θα στραφεί σε άλλες λύσεις. Εχει δοκιμαστεί ο Βολιώτης Βαγγέλης Διαμάντης, ενώ στα υπόψιν είναι οι Διαμαντόπουλος και Παυλίδης από τη Βέροια.  
 
Γρίφος για δυνατούς λύτες
Η απόκτηση του τερματοφύλακα αποτελεί «γρίφο» για δυνατούς λύτες τις τελευταίες ημέρες. Τρεις είναι οι βασικοί υποψήφιοι και από την στιγμή που παραμένει κανονικά στο ρόστερ ο Μπαϊμάκης, ένας από αυτούς θα αποκτηθεί. Το θέμα είναι αν η Νίκη θα κινηθεί για πρώτο γκολκίπερ ή για δεύτερο. Ο Τάσσος δείχνει ότι μπορεί να βοηθήσει και άπαντες πιστεύουν ότι αν πάρει παιχνίδια στα πόδια του θα φύγει και αυτή η αστάθεια και το άγχος που δείχνει κάθε φορά στην αρχή. Χατζημηνάς, Ρίζος και Σουμουλίδης είναι οι τρεις υποψήφιοι γκολκίπερ για να συμπληρωθεί η τριάδα, ωστόσο υπάρχει ένα δίλημμα. Αν αποκτηθεί κάποιος από τους Ρίζο και Σουμουλίδη θα έρθει με σκοπό για να πάρει θέση βασικού, που σημαίνει ότι θα μείνει και πάλι στο περιθώριο ο Τάσσος, κάτι που δεν επιθυμούν οι άνθρωποι της ομάδας, που πιστεύουν ότι ήρθε η ώρα να δοθεί η ευκαιρία και στον Βολιώτη να αγωνιστεί. Ο Χατζημηνάς πάντως πήρε και χθες μέρος στην προπόνηση της ομάδας.
 
Απο : taxydromos
 
 
ΑΠΟ: ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου