Σελίδες

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Τα συμπεράσματα από τη Γεν. Συνέλευση του Ερασιτέχνη

Δεν πάρθηκε σαφή θέση για την ΠΑΕ, προέκυψε όμως δέσμευση για τη νέα διοίκηση
Όλοι οι φίλαθλοι περίμεναν με αγωνία τη Γενική Συνέλευση της Ερασιτεχνικής Νίκης για να παρθούν πρωτοβουλίες όσον αφορά την ΠΑΕ Νίκη που έχει αφεθεί στην τύχη της, όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε και δόθηκε παράταση στην αγωνία. Η αλήθεια όμως είναι πως η συγκεκριμένη Γ.Σ. λόγω του εκλογοαπολογιστικού χαρακτήρα της δεν ήταν η κατάλληλη για να πάρει τέτοιες αποφάσεις, γιατί προέχει να εκλεγεί το νέο διοικητικού συμβούλιο του Ερασιτέχνη για να μπορέσει να κινήσει τις διαδικασίες.

Η Γ.Σ. της Τετάρτης η οποία ξεκίνησε στις 20:00 ώστε να ολοκληρωθεί η προσέλευση του κόσμου, δεν είχε την μεγάλη συμμετοχή που όλοι θα περίμεναν. Το ευχάριστο όμως σίγουρα είναι ότι έγιναν εγγραφές νέων μελών που θα συμμετέχουν ενεργά στη συνέχεια.

Όπως προέκυψε από τον οικονομικό απολογισμό του συλλόγου ο οποίος εγκρίθηκε ομόφωνα από τη συνέλευση και από την έκθεση της εξελεγκτικής επιτροπής, υπήρξε μεγάλο συμμάζεμα στα οικονομικά του συλλόγου παρά τη δύσκολη συγκυρία και η Νίκη ήταν από τις λίγες ομάδες, κυρίως στο μπάσκετ που έχει τις μεγαλύτερες απαιτήσεις, που είχαν τόσο μεγάλη συνέπεια στις πληρωμές παικτών-προπονητών.

Ο αγωνιστικός απολογισμός και τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν από τους εφόρους των τμημάτων, έδειξαν πως η Νίκη Βόλου έχει σημειώσει εντυπωσιακή πρόοδο σε όλα τα αθλήματα που καλλιεργεί ενώ υπάρχουν περιθώρια για ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες. Οι ομιλητές έφοροι και μέλη της διοίκησης τόνισαν την ανάγκη να πλαισιωθεί ο Ερασιτέχνης με περισσότερα άτομα, που να ασχοληθούν είτε διοικητικά με τον σύλλογο είτε να συμμετέχουν ενεργά σε όλες τις δραστηριότητές του.

Ένα θέμα που απασχόλησε αρκετή ώρα τη συνέλευση ήταν αυτό του γηπέδου "Παντελής Μαγουλάς". Ακούστηκαν αρκετές απόψεις κυρίως όσον αφορά τη συντήρηση και χρήση του από την ΠΑΕ Νίκη, τους Νέους Αθλητές και το κολέγιο της Νίκης. Αυτό που τελικά αποφασίστηκε είναι πως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες το γήπεδο θα συνεχίσει να συντηρείται όπως γινόταν όλη τη χρονιά, δηλαδή με την οικονομική συνεισφορά ορισμένων ανθρώπων. Τη νέα χρονιά θα γίνει επαναδιαπραγμάτευση με την ΠΑΕ Νίκη η παραχώρησή του "Παντελής Μαγουλάς", με την προϋπόθεση ότι θα καταβάλλεται στον Ερασιτέχνη το ποσοστό από τα εισιτήρια όπως ορίζει ο αθλητικός νόμος.

Το φλέγον ζήτημα με την κατάσταση που επικρατεί στην ΠΑΕ Νίκη Βόλου ήταν το τελευταίο που συζητήθηκε, διότι έπρεπε να τηρηθεί η διαδικασία της συνέλευσης όπως αυτή ορίζεται από το καταστατικό. Ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Κώστας Μανιατάκης εξέφρασε την προσωπική του εκτίμηση πως η κατάσταση στην ΠΑΕ θα συνεχιστεί όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, δηλαδή οι μέτοχοι θα παραμείνουν και θα κινηθούν ώστε να κατεβάσουν και πάλι την ομάδα στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής. Στη συνέχεια αρκετά μέλη της συνέλευσης τόνισαν πως σε καμία περίπτωση αυτό δεν πρέπει να συμβεί, διότι αυτοί που διαθέτουν τους τίτλους των μετοχών έχουν δείξει πως δεν σκοπεύουν να πάνε την ομάδα μπροστά αλλά θα την αφήσουν και πάλι να διασύρεται στην κατηγορία.

Το Blue Club "Π. Ντοκούζης" που συμμετείχε στη συνέλευση, επανέλαβε τη θέση του πως το παρόν ιδιοκτησιακό καθεστώς στην ΠΑΕ Νίκη Βόλου πρέπει να τελειώσει εδώ. Πρότεινε στην Ερασιτεχνική να αναλάβει την πρωτοβουλία ώστε με κάθε νόμιμο τρόπο να ασκήσει πίεση στους μετόχους να παραδώσουν τις μετοχές και να αποχωρήσουν. Επίσης, να γίνει έλεγχος στα βιβλία της ΠΑΕ ώστε να γίνει γνωστό το πραγματικό ύψος των χρεών της εταιρίας και να διαπιστωθούν τυχόν παρατυπίες στην λειτουργία της.

Και ενώ η διεξοδική ανάλυση του θέματος έδειχνε να καταλήγει κάπου, δεν κατατέθηκε κάποια τελική πρόταση προς ψήφιση, εξαιτίας του γεγονότος πως ο Ερασιτέχνης πρέπει πρώτα να αποκτήσει διοίκηση για να μπορέσει να εφαρμόσει τις όποιες αποφάσεις. Γι' αυτό ψηφίστηκε η δέσμευση εκ μέρους της συνέλευσης προς το επόμενο διοικητικό συμβούλιο που θα εκλεγεί, να πραγματοποιήσει άμεσα έκτακτη γενική συνέλευση με αποκλειστικό θέμα την ΠΑΕ. Επομένως, η βαρύτητα ρίχνεται τώρα στις εκλογές της 18ης Ιουνίου ώστε να προκύψει μια ισχυρή διοίκηση στον Ερασιτέχνη που θα κληθεί να βρει μια λύση και για την ποδοσφαιρική ομάδα.

2 σχόλια:

  1. Η ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΑΙΚΗ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ ΡΗΤΑ ΟΤΙ
    1)ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΙΔΡΥΘΟΥΝ ΝΕΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΡΥΦΤΟ, ΤΑΒΛΙ, ΚΑΙ ΧΟΚΕΥ ΕΠΙ ΞΥΛΟΥ.
    2)ΟΡΚΩΤΟΙ ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΙ ΘΑ ΕΛΕΓΞΟΥΝ ΛΕΠΤΟΜΕΡΩΣ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΤΙΣΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟΥ
    3)ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΑΕ ΙΣΧΥΕΙ Η ΠΑΡΟΙΜΙΑ "ΚΑΘΕ ΠΡΑΓΜΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΟΥ, ΚΙ Ο ΓΙΔΟΠΟΥΛΟΣ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ"
    εκ της διευθυνσεως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. hahahahahahahaaa wraios kai pano ap ola swstos !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή