Σελίδες

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Το «μπαλάκι» στην Ερασιτεχνική

ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΤΑ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΕ ΝΙΚΗ ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Το κουβάρι της αρκετά μπλεγμένης υπόθεσης της ΠΑΕ Νίκη Βόλου αποφάσισαν να ξετυλίξουν χθες πολιτικοί, φορείς, οργανωμένοι, παλιοί παράγοντες και φίλαθλοι της κυανόλευκης ομάδας στην ανοιχτή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε με σκοπό να συζητηθεί η κατάσταση και το μέλλον της ομάδας. Η αίθουσα του Πολιτιστικού Οργανισμού ήταν ασφυκτικά γεμάτη και αποδείχθηκε πολύ μικρή για να χωρέσει το ενδιαφέρον του κόσμου της ομάδας. Ορισμένοι φίλαθλοι μάλιστα παρακολουθούσαν έξω από τις δυο εισόδους την συζήτηση.

Από κει και πέρα το βάρος των αποφάσεων έπεσε στην Ερασιτεχνική. Στο «σκοτεινό τούνελ» που βαδίζει η ομάδα, η μοναδική της ελπίδα είναι να πάρει αποφάσεις το μητρικό σωματείο και να πιέσει τις καταστάσεις. Όχι να αναλάβει την ΠΑΕ, αλλά να λειτουργήσει ως υποκινήτρια των εξελίξεων. Παρών ήταν και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός που υποσχέθηκε κάθε είδους βοήθεια και χειροκροτήθηκε ζεστά από τον κόσμο, ενώ χαιρετισμό συμπαράστασης και στήριξης απέστειλε και η Ζέττα Μακρή.
Στη χθεσινή συγκέντρωση έλαμψαν δια της απουσίας τους οι μέτοχοι της ομάδας. Ο Στράτος Γιδόπουλος έστειλε επιστολή με την οποία ουσιαστικά δεν λέει ότι πουλάει, αλλά ότι εκχωρεί. Παραχωρεί, αλλά δεν πουλάει και ο Γιώργος Βαλαχής που δεν παραβρέθηκε, αλλά σε επικοινωνία των οργανωμένων μαζί του απέφυγε να πει την λέξη «πουλάω».
Η μόνη λύση για να απαλλαγεί από το παρελθόν της η Νίκη και να μπορέσει να βαδίσει μπροστά φαίνεται πώς είναι να αναλάβει δράση ο Ερασιτέχνης. Ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Κώστας Μανιατάκης όμως είπε ότι δεν μπορεί μόνος του να πάρει κάποια απόφαση και υποσχέθηκε ότι το θέμα της ΠΑΕ θα συζητηθεί στην Γενική Συνέλευση της Ερασιτεχνικής και εκεί θα παρθούν οι αποφάσεις.
Οι οργανωμένοι επίσης τόνισαν την ανάγκη να είναι έτοιμοι όλοι οι Νικιώτες να συνδράμουν με κάθε τρόπο σε περίπτωση που υποβιβαστεί η ομάδα, για να δημιουργηθεί το ρόστερ και να μπορέσει να σταθεί στην κατηγορία. Σε μια τέτοια περίπτωση μάλιστα φαίνεται πως υπάρχει κάποια «κίνηση» από πλευράς επιφανών Νικιωτών που θα βοηθήσουν. Οι οργανωμένοι του Blue Club Παναγιώτης Ντοκούζης με την πρωτοβουλία των οποίων έγινε η συγκέντρωση, θεωρούν δεδομένο άλλωστε ότι βάσει των κριτηρίων που υπάρχουν πλέον για την αδειοδότηση, η ΠΑΕ Νίκη δεν θα καταφέρει να πάρει το «οκ» για να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Football League 2 και οδηγείται μαθηματικά στη Δ’ Εθνική.
Μοναδική επιλογή για την υποκίνηση των εξελίξεων είναι να αναλάβει πρωτοβουλίες η Ερασιτεχνική, η οποία θα αποφασίσει τις θέσεις της στην Γενική Συνέλευση που θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη στον Πολιτιστικό Οργανισμό. Η Ερασιτεχνική αυτό που μπορεί να κάνει είναι να κάνει αίτηση για νέα διοίκηση πρωτοδικείου ώστε να οριστούν ορκωτοί λογιστές για να ξεκινήσει έρευνα για τα χρέη, ώστε να ξεκαθαρίσει η κατάσταση.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το παρών έδωσαν οι παλιοί πρόεδροι της Νίκης, Γιώργος Τσιντσίνης, Τάκης Συμεωνίδης και Κώστας Λάζος και ο πρόεδρος της ΕΠΣΘ, Τάσος Μπατζιάκας.

Blue Club: «Τη στηρίζουμε και στη Δ’»
Συντονιστής της χθεσινής συζήτησης ήταν το μέλος του ΔΣ του Blue Club Παναγιώτης Ντοκούζης, Βαγγέλης Ζεμπίλας, που από την πλευρά του ξεκαθάρισε τα δεδομένα και την υπάρχουσα κατάσταση. Από κει και πέρα αναφέρθηκε στα κριτήρια αδειοδότησης για τη νέα σεζόν και βάσει αυτών κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν μπορεί η ΠΑΕ Νίκη να πάρει αδειοδότηση με τα χρέη που έχει και με το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια δεν είχε διοίκηση…
Ουσιαστικά η θέση του Blue Club Παναγιώτης Ντοκούζης είναι η εξής: «Αν οι μετοχές δεν παραδοθούν καθαρές στην Ερασιτεχνική για να μπορέσει να βρεθεί επενδυτής και να τις αγοράσει, οι οργανωμένοι θα κάνουν ότι μπορούν για να μην κατέβει η ομάδα σε κανένα πρωτάθλημα με αυτή την αρρωστημένη κατάσταση. Το Blue Club αν δε υπάρχει άλλη λύση είναι διατεθειμένο να ακολουθήσει την ομάδα στην Δ’ με αρωγό όλο το Νικιώτικο λαό».
Από την άλλη ο σύνδεσμος Blue Angels είχε τη δική του άποψη. Μετά από έναν διάλογο που προκάλεσαν τα μέλη του από το βήμα της συγκέντρωσης μέσω τους εκπροσώπου του Νίκου Γουργιώτη, στη συνέχεια ζήτησαν κάποιες απαντήσεις και διατύπωσαν τη θέση τους: «Θέλουμε την ομάδα στην Γ’ Εθνική και όχι στην Δ’».

Η γνωστή προϋπόθεση
Ο Στράτος Γιδόπουλος στην επιστολή -χαιρετισμό που απέστειλε δεν είπε τίποτα καινούριο και ουσιαστικά δεν έδωσε λύση. Τα πράγματα δεν ξεκαθάρισαν. Συγκεκριμένα η επιστολή ανέφερε: «Χαιρετίζω την προσπάθεια του Blue Club για τη συγκέντρωση και τον προβληματισμό τους για την σωτηρία της Νίκης. Πραγματικά αυτά τα παιδιά, αγωνιούν και υποφέρουν για τη Νίκη. Δυστυχώς όμως πολλές φορές συμπεριφέρονται με λάθος τρόπο. Εύχομαι σε όποιον βρεθεί να αναλάβει τη Νίκη να του συμπαρασταθούν και να τον βοηθήσουν, να μην αφήσουν τους γνωστούς αγνώστους να τον υπονομεύσουν. Εγώ εκχωρώ τις μετοχές μου σε όποιον έρθει με μόνη προϋπόθεση να κρατήσει την ομάδα στη Γ’ Εθνική. Επίσης επειδή πολλοί θα διαδίδουν ότι θέλω βάσει μετοχών να εκμεταλλευτώ κάποιον, δηλώνω ότι αν ανεβάσει την ομάδα στην Β’ Εθνική θα του χαρίσω το 40% των μετοχών του», ανέφερε μεταξύ άλλων και υποστήριξε ότι τα χρήματα που έχει βάλει είναι περισσότερα από 1.400.000 ευρώ.

Κ. Αγοραστός: «Πίεση στους μετόχους»
Ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός είπε ότι μοναδική λύση είναι να ασκηθεί πίεση στους μετόχους. Ξεκαθάρισε ότι είναι δύσκολη η κατάσταση, αλλά τόνισε ότι ο ίδιος και οι συνεργάτες του θα βοηθήσουν όσο μπορούν για να βρεθεί λύση. «Δεν είναι εύκολα τα πράγματα. Η Νίκη έχει δύναμη, έχει ιστορία, βαριά φανέλα και τον κόσμο της μαζί. Όμως για να αγωνιστεί στην Γ’ Εθνική πρέπει να έχει και ορισμένα εχέγγυα. Παράλληλα και το να ξεκινήσει από την αρχή και από την Δ’, είναι εξίσου δύσκολο. Αυτό που πιστεύω εγώ είναι ότι χρειάζεται κάθε είδους πίεση σε αυτούς που έχουν τις μετοχές. Από την πλευρά μου θέλω να πω ότι το ένα θέμα, του προπονητηρίου της ομάδας πείτε ότι το λύσατε. Θα δώσουμε την λύση για το θέμα της προπόνησης. Για τα υπόλοιπα θα υπάρξει μαζί σας μια συνεργασία με συνέπεια, ώστε να συμβάλλουμε όσο μπορούμε. Αν είναι κάτι που πρέπει και μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε, πείτε το και θα το κάνουμε».

Τ. Μπατζιάκας: «Η Ε.Π.Σ.Θ. στο πλευρό σας»
Ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Θ. Τάσος Μπατζιάκας έθεσε και ακόμα ένα σημαντικό ζήτημα. Ότι το υπάρχων γήπεδο της Νίκης, το Παντελής Μαγουλάς δεν υπάρχει περίπτωση να πάρει άδεια για επίσημους αγώνες για τη νέα σεζόν. Έτσι αρχικά ζήτησε δημόσια από τον κ. Αγοραστό να αναλάβει πρωτοβουλίες για να γίνουν τα έργα βελτίωσης που χρειάζονται. Από κει και πέρα είπε τα εξής: «Δεν έχω δει ξανά τέτοια ομάδα που να έχει τέτοια ισχυρή γονιδιακή προέλευση. Η Νίκη έχει φιλάθλους που θα ζήλευε ομάδα της Α’ Εθνικής. Έγιναν λάθη για να φτάσει εδώ η ομάδα. Αυτό που χρειάζεται είναι η καθαρή θέση. Ορκωτοί λογιστές που να ξεκινήσουν τον έλεγχο στην ΠΑΕ. Ας ξεκινήσει από εκεί η προσπάθεια». Επιπλέον αναφέρθηκε στις δυσκολίες του νέου πρωταθλήματος, καθώς αν ψηφιστεί αναδιάρθρωση και ενιαίος όμιλος η Νίκη πρέπει να γίνει ισχυρή για να μείνει στην Γ’ ενώ τόνισε την ανάγκη να προωθηθούν στην ανδρική ομάδα παιδιά των Νέων Αθλητών: «Η σπονδυλική στήλη των Μικτών ομάδων αποτελείται από τη Νίκη. Αυτούς τους παίκτες τους βλέπει και τους θαυμάζει όλη η Ελλάδα. Πρέπει να έχουν θέση στην ΠΑΕ. Η Ε.Π.Σ.Θ. όποτε την χρειαστείτε θα είναι στο πλευρό σας», κατέληξε.

Δ. Ιωαννίδης: «Το πρόβλημα είναι τα χρέη»
Ο ήρωας της Νίκης τα τελευταία χρόνια, Δημήτρης Ιωαννίδης, ανέλαβε τις ευθύνες του και τόνισε ότι αν το καλό της ομάδας είναι να πέσει στην Δ’ Εθνική, παρότι ως προηγούμενος πρόεδρος θα έχει κυρώσεις, ας γίνει. «Έχω κάποιες ευθύνες στην πλάτη μου, αλλά αν για το καλό της ομάδας πρέπει να πέσει στην Δ’, ας γίνει. Αυτή την στιγμή έχω συζητήσεις με ανθρώπους που θέλουν να μπουν στην ΠΑΕ, αλλά το πρόβλημα είναι τα χρέη», τόνισε, ενώ όταν ρωτήθηκε για τα χρέη είπε πώς είναι γύρω στα 400.000 ευρώ εκτός από αυτά που βρίσκονται σε ρύθμιση.

Κ. Μανιατάκης: «Αποφάσεις στη Γ.Σ.»
Ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Νίκης, Κώστας Μανιατάκης, κλήθηκε όπως ήταν αναμενόμενο να σηκώσει το βάρος των αποφάσεων και των εξελίξεων. Ο ίδιος υποστήριξε ότι οι όποιες αποφάσεις θα παρθούν στην Γενική Συνέλευση της Ερασιτεχνικής την επόμενη Τετάρτη και κάλεσε τον κόσμο να παραστεί. «Κρατήσαμε μια στάση πιο μακρινή. Προσωπικά δεν μπορώ να πάρω απόφαση. Καλώ τον κόσμο στην Γ.Σ. να συσταθεί επιτροπή που θα ασχοληθεί αποκλειστικά με το θέμα της ΠΑΕ. Δεν μπορώ να πάρω απόφαση να πέσει η ομάδα στην Δ’. Δεν το θέλει όλος ο κόσμος της Νίκης αυτό. Οι όποιες αποφάσεις θα παρθούν στην Γ.Σ.».

«Νίκη λαϊκής βάσης»
Από κει και πέρα όσοι πήραν τον λόγο, παλιοί πρόεδροι της ομάδας και παράγοντες, πρότειναν περισσότερο να στηριχτεί η Νίκη σε λαϊκή βάση, δηλαδή στον κόσμο της. Ο Κώστας Λάζος, ο παλιός πρόεδρος της Νίκης, δεν κρύφτηκε πίσω από λόγια και υποσχέσεις. «Βάλτε το στο μυαλό σας. Εκεί θα πάμε στη Δ’ Εθνική. Ας κοιτάξουμε όλοι μαζί να κάνουμε προσπάθεια για να φτιάξουμε την ομάδα για εκεί. Δεν γίνεται αλλιώς αφού δεν ανταποκρίνονται οι μέτοχοι. Πάρτε το χαμπάρι τη Νίκη την θέλουν Νικούλα», είπε χαρακτηριστικά, ενώ στην συνέχεια υποστήριξε και ο ίδιος ότι θα πρέπει να δοθούν ευκαιρίες σε παιδιά από τους Νέους Αθλητές. Από την πλευρά του ο επίσης παλιός πρόεδρος της ομάδας Γιώργος Τσιντσίνης είπε: «Η Νίκη θα πρέπει να γίνει ομάδα λαϊκής βάσης. Ας μείνουμε στην φτώχεια μας και ας ξεκινήσει η Νίκη από την Δ’. Δεν θέλουμε άλλους σωτήρες». Στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκε και η τοποθέτηση του Δημοτικού Συμβούλου και παράγοντα της Ερασιτεχνικής, Γιώργου Κατσαλή: «Με λαϊκή βάση η Νίκη μπορεί να αγωνιστεί στην Γ’ Εθνική. Αν το μπάσκετ μπόρεσε με την συνδρομή δέκα ανθρώπων συνταξιούχων να ανέβει στην Β’ και να είναι καθαρό οικονομικά, τότε το ίδιο μπορεί να πράξει και το ποδόσφαιρο με τόσο κόσμο που έχει».

Πηγή: www.taxydromos.gr

7 σχόλια:

  1. Είναι δεδομένο πως αναλάβει η ερασιτεχνική η ομάδα θα πέσει στην Δ εθνική και φυσικά δε θα μπορεί ούτε καν να διεκδικήσει άνοδο γιατί πολύ απλά στο σύγχρονο ποδόσφαιρο χωρίς λεφτά δεν κάνεις τίποτα. Αν θέλουμε ανόδους νίκες και πορείες χρειάζονται χρήματα και η ΝΙΚΗ δεν πρόκειται να τα βρει.Το ζήτημα είναι έχουμε το θάρρος να κάνουμε ένα τέτοιο βήμα για να τελειώνει αυτή η κατάσταση μία και καλή;
    Προσωπικά και στα τελευταία τοπικά να είμαστε πάλι ΝΙΚΗ θα είμαι αλλά οι περισσότεροι δεν είναι έτσι.

    ΝΙΚΗ 1924 η ιστορία συνεχίζεται

    Υγ:όλοι η κάτοικοι την Νέας Ιωνίας να πάνε τα παιδιά τους στα τμήματα την ΝΙΚΗΣ σε όλα τα τμήματα και όχι μόνο στην μπάλα, έτσι δημιουργούνται νέες γενιές ΝΙΚΙΩΤΩΝ
    Υγ(2): ΟΛΟΙ ΜΕΛΗ ΣΤΗΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ (εκεί χτυπάει η καρδιά της ΝΙΚΗΣ μας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ; ΤΙ NIKIVOLOUNEWS ΕΙΣΤΕ ΤΟΤΕ; ΝΑ ΠΕΡΝΕΤΕ ΤΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ; ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΕΝΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΤΟΜΟΥ ΞΕΝΕΡΩΣΕ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ. ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΛΕΣΑΜΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΕΒΑΣΤΗΚΑΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δεν εχει η νικη λεφτα για να παιξουμε στη γ κατηγορια?? εγω περισσοτερα εβαλα απ τον γιδοπουλο.. ο ιωαννιδης πληρωνε κι ο γιδοπουλος εκανε τον μαγκα.. αντε μ αυτη τη μαλακια με τον επενδυτη.. λαικη βαση και γ εθνικη.. γινετε.. ερασιτεχνης 4,,5 επιχειρηματιες κι ολαος της νικης και η ομαδα θα παιζει καλο ποδοσφαιρο στη β κατηγορια και ισως κ πιο ψηλα.. μαλακες και οργια ξυπνατε με τη μαλακια του σωτηρα επενδυτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλα λεει ο 7.25 λαικη βαση με 10 ευρω το μηνα αν μαζευτουμε 1000 ατομα ειναι 10.000 + 2 αγωνες εντοσ τα εισιτηρια αλλα 20.000 . λιγο οι διαφημισεις λιγο ο οπαπ και χορηγιες και εχεις 40.000-45000 το μηνα ας ξεκινησει το blue club λαικη βαση αλλα πρωτα να φυγει ο καρκινος ο γιδοπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ναι οπως τα λεει ο 8.33 και 5-6 ατομα να μοιραζονται τα 20 με 25 χιλιαρικα και ολα καλα....
    ααα εσεις δεν πατε καλα ρεεεεεεεεεεε!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. an einai gia 10 kai 20 xiliarika thn eperna kai ego... merikoi eiste bathia nyxtomenoi... nomizete oti me klanies bafontai ta ayga xaxaxaxa noumera

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. γιατι ρε ο γιδοπουλος περισσοτερα εβαλε απο 20 000? μαλλον εσυ εισαι νυχτωμενος μεγαλε.. γιατι αν νομιζεις οτι του καηκε καρφιτσα κι εβαλε 2 000 000 ευρω εισαι αξιος της μοιρας σου.. κι εσυ κι εμεις.. περιμενετε τον σωτηρα επενδυτη να μας βγαλει απ τη μιζερια.. αν τον βρητε πειτε του και χαιρετισματα απο μενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή