Σελίδες

Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Νίκη: Πιο αισιόδοξα για το 2011


Από μόνο του το γεγονός ότι ο Στράτος Γιδόπουλος παρέστη στη γενική συνέλευση της Νίκης Βόλου, προσδίδει σαφώς μια νότα αισιοδοξίας για το μέλλον του ιστορικού συλλόγου.

Το συμπέρασμα που βγαίνει απ΄ όσα ειπώθηκαν, είναι πως εφόσον υπάρξει συμπαράσταση από τους φιλάθλους, τους μετόχους και τους φορείς, ο Γιδόπουλος προτίθεται να συνεχίσει. Με τα λεγόμενά του προσπάθησε να δώσει σε όλους να καταλάβουν ότι ενδιαφέρεται πραγματικά για τη Νίκη, ότι θέλει να τη δει ξανά πιο ψηλά, αρκεί όμως να υπάρχει συμπαράσταση στα οικονομικά. Θα πρέπει να σημειωθεί, πάντως, ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο έμπειρος παράγοντας ζήτησε βοήθεια απ΄ όλους όσους βρίσκονται κοντά στη Νίκη και θέλησε για άλλη μια φορά να θέσει προ των ευθυνών τους όλους εκείνους που ασκούν συνεχώς εναντίον του κριτική, ωστόσο όταν έρχεται η ώρα να βοηθήσουν πραγματικά οικονομικά, εξαφανίζονται, επιβεβαιώνοντας απλά πως δεν υπάρχει διάδοχη κατάσταση. Παράλληλα, θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Γιδόπουλος κέρδισε τις εντυπώσεις με την ομιλία του, για ένα ακόμα λόγο, καθώς έδειξε διάθεση αυτοκριτικής και παραδέχθηκε τα λάθη που έκανε. Η συζήτηση είχε γόνιμο χαρακτήρα, καθώς τονίστηκαν πολλά από τα θέματα που απασχολούν τους απλούς φιλάθλους.


«ΤΗΝ ΑΦΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΗΣ»: Αρχίζοντας την ομιλία του, ο μεγαλομέτοχος της Νίκης, επισήμανε: «Είναι γεγονός ότι η ομάδα βρίσκεται σε πρωτοφανές τέλμα τα τελευταία πέντε χρόνια. Η Νίκη έχει απαξιωθεί. Ίσως να είστε απογοητευμένοι και προσωπικά το καταλαβαίνω, διότι όλοι σας έχετε γίνει Νίκη από τους πατεράδες σας και τους παππούδες σας. Πρέπει, όμως, να ειπωθούν κι ορισμένα άλλα ζητήματα. Χρήματα που χρωστούσε ο Δήμος, δεν τα έδωσε ποτέ. Δεν είχαμε γήπεδο να προπονηθούμε. Δεν επενέβη ποτέ κανένας, άφησαν την ομάδα στην τύχη της».

«ΧΑΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΧΩΡΙΑ»: Στη συνέχεια, ο Γιδόπουλος αναφέρθηκε με παρρησία στα λάθη που έγιναν από μεριάς του. Έδειξε πάντως ότι τον πείραξαν ιδιαίτερα οι αποδοκιμασίες προς το πρόσωπό του σ΄ εκείνο το ματς με τον Τύρναβο, επισημαίνοντας μεταξύ των άλλων τα εξής: «Δεν έχω πρόβλημα να μιλήσω για δικά μου λάθη. Αν δεν έκανα λάθη, θα με λέγανε Θεό, όχι Γιδόπουλο. Τι μπορούσα παραπάνω να κάνω εγώ με τον Τύρναβο; Να κάνει σέντρα ο Ιωαννίδης και εγώ να κάνω κεφαλιά ψαράκι; Υπήρχαν παίκτες που δεν συμμετείχαν και χάσαμε από τα χωριά. Εγώ τι φταίω και βρίζετε εμένα; Ελάτε τώρα να αναλάβετε. Μαζευτείτε όλοι μαζί και όσα βάλετε, θα βάλω άλλα τόσα. Αλλιώς δίνω τις μετοχές, αρκεί να μην πέσει η ομάδα κατηγορία. Αν όχι, σκεφτείτε κάποια καλή ιδέα. Θα πονέσω πάρα πολύ αν πέσει ή αν δεν ανέβει η Νίκη. Δείξτε μου το λάθος, αλλά με λογικές λύσεις, όχι ύβρεις. Πολλές φορές είπα ότι θα φύγω και δεν το έκανα. Μήπως άραγε θα πρέπει να σκεφτείτε γιατί δεν το έκανα;».

«ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΟΣΙΑ»: Εκεί που πραγματικά ο Στράτος Γιδόπουλος άγγιξε αρκετό κόσμο, ήταν το σημείο που έκανε αναφορά στην ιστορία της Νίκης, δείχνοντας απόλυτα συνειδητοποιημένος της σημασίας που έχει αυτό το σωματείο για τη Νέα Ιωνία, το Βόλο και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ήταν η στιγμή άλλωστε που έθεσε ξανά όλους προ των ευθυνών τους, ζητώντας να διώξουν την παθητικότητα στην αντιμετώπιση των δύσκολων στιγμών: «Δείξτε λίγο αγάπη για μια ομάδα με Αριθμό Μητρώου 56. Έχετε πάθει αναισθησία και ανοσία. Η Νίκη είναι δική σας και είναι μοναδική η ευκαιρία για να ανέβει».

Η ΝΙΚΗ ΠΑΝΩ ΑΠ΄ΟΛΑ: Από την πλευρά του ένας από τους ανθρώπους που έχουν υπηρετήσει επί σειρά ετών τη Νίκη, ο Γιώργος Βαλαχής, μίλησε «έξω απ΄ τα δόντια» για όλα. Αναφέρθηκε αρχικά στα λάθη που έγιναν κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, στον κακό σχεδιασμό της ομάδας, ακόμα κι ότι ο ίδιος είχε προτείνει τον Μάκη Κατσαβάκη αρχικά ως προπονητή. Στη συνέχεια, ο Βαλαχής έκανε χαρακτήρισε λανθασμένη τη σπασμωδική αντίδραση με την απομάκρυνση του Αρμάντο Μαρέτζι, τονίζοντας ότι δεν ωφέλησε τον σύλλογο, ωστόσο έκλεισε δίνοντας το σύνθημα των φιλάθλων, ότι η Νίκη πρέπει να ανεβεί, διευκρινίζοντας ότι η Νίκη βρίσκεται πάνω απ΄όλους, αλλά και πως όλοι χρειάζεται να συμπορευτούν τώρα στα δύσκολα, βοηθώντας την ομάδα. Είναι φανερό πως ο μεγαλομέτοχος δίνει το παράδειγμα προς τους υπόλοιπους να στηρίξουν έμπρακτα τη διοίκηση και την ομάδα.

ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΑΞΕΙΣ; Τι θα συμβεί τώρα; Οι εξελίξεις μετατίθενται από Δευτέρα και σίγουρα μέσα από την κριτική και την αυτοκριτική, μέσα από τέτοιες ειλικρινείς συζητήσεις, τα συμπεράσματα είναι θετικά, προπάντων διότι φαίνεται η πρόθεση όλων να βοηθήσουν την ομάδα που αγαπούν. Εφόσον γίνουν πράξη, ο Γιδόπουλος θα συνεχίσει (άλλωστε άφησε να εννοηθεί πως έχει έτοιμους παίκτες για μεταγραφική ενίσχυση) και θα χτυπήσει άνοδο. Οι παίκτες περιμένουν, το ίδιο και οι φίλαθλοι κι ένα είναι σίγουρο, εφόσον η Νίκη παρουσιαστεί συγκροτημένη, μπορεί να ανεβεί στη Φούτμπολ Λιγκ, έστω κι αν έχει μείνει σχετικά πίσω στη βαθμολογία.


apo : www.gazzetta.gr


ΑΠΟ: ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου