Σελίδες

Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Οδεύει προς τη Β' Εθνική η Νίκη μετά την επιτυχία της επί του Αμπελώνα

Μπροστά σε ένα φανταστικό κοινό η Νίκη Βόλου θριάμβευσε 68-61 του Αμπελώνα και έκανε το πιο αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Η Νίκη Βόλου είχε την ένθερμη συμπαράσταση 1.200 και πλέον φιλάθλων της που κατέκλυσαν το κλειστό της Νέας Ιωνίας και δημιούργησαν μια ατμόσφαιρα που όμοιά της δεν έχει ξαναγίνει. Άλλωστε, αυτός ήταν και ο μεγάλος συντελεστής που οδήγησε στην επιτυχία. Να σημειωθεί, ότι ο αγώνας ξεκίνησε με καθυστέρηση 45 λεπτών λόγω της εισόδου στο γήπεδο οπαδών του Αμπελώνα και των επεισοδίων που ακολούθησαν.

Το πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα βρήκε τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ, ενώ η δεύτερη περίοδος ήταν η καλύτερη για τη Νίκη η οποία πήρε διαφορά 12 πόντων (39-27). Στον ίδιο ρυθμό συνεχίστηκε και η τρίτη περίοδος με τους κυανόλευκους να ελέγχουν το παιχνίδι και να διατηρούν μια διαφορά ασφαλείας υπέρ τους (52-41). Στο τελευταίο μέρος του αγώνα ο Αμπελώνας έκανε την αντεπίθεσή του και πλησίασε πολύ κοντά λίγο πριν τη λήξη με το σκορ να διαμορφώνεται στο 63-60. Εκεί χρειάστηκε να δείξει ψυχραιμία η ομάδα του Γιώργου Ζαφειρούδη και με εύστοχες βολές του Γρηγόρη Μυστηλιάδη διαμορφώθηκε το τελικό 68-61, που δίνει πλέον το προβάδισμα στην βολιώτικη ομάδα για την κατάληψη της πρώτης θέσης.

Η επιτυχία αυτή πανηγυρίστηκε έξαλα από τον κόσμο και τους καλαθοσφαιριστές της Νίκης η οποία πλέον βάζει πλώρη για την Β' Εθνική κατηγορία. Πρώτος σκόρερ για τη Νίκη ήταν ο Θυμνιός που πέτυχε 17 πόντους και τον ακολούθησε ο Τσώλης με 15 πόντους και δύο τρίποντα.

Τα δεκάλεπτα: 16-15, 39-27 (ημίχρονο), 52-41, 68-61 (τελικό)
Διαιτητές: Ταρενίδης, Ευφραιμίδης.
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Ζαφειρούδης): Ζαρογιάννης 12, Μ. Αναγνωστόπουλος 4, Σαμαράς, Χρηστομάνος, Θυμνιός 17, Κουτίνας 10 (1), Τσώλης 15 (2), Χρ. Αναγνωστόπουλος 5 (1), Καραμανλής, Στάμος, Μυστηλιάδης 4, Τσιακλάγκανος.
ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ (Κουτσοκέρας): Βλαχούλης 17 (1), Κοτσώνας, Γκανέτσας 5 (1), Ακσεχέρογλου, Κατσίμπας 3 (1), Μηλιώνης, Αποστολάκης 13, Παρασκευάς 12 (1), Γράβας, Τσιαβές, Γλυκόπουλος 2, Γούλας 2.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου