Σελίδες

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Ανακοίνωση Blue Club "Π. Ντοκούζης"

Κατόπιν του θέματος που προέκυψε από τις εκατέρωθεν δηλώσεις από τον μεγαλομέτοχο κ. Στράτο Γιδόπουλο και του ΔΣ της ΠΑΕ ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ 1924.
Η άποψη του συνδέσμου μας, ως προς το εν λόγω θέμα, η οποία θεωρούμε ότι αντικατοπτρίζει τις σκέψεις και την γενικότερη νοοτροπία του περήφανου Νικιώτικου λαού μας, είναι η εξής:
Κατ’ αρχήν ξεκαθαρίζουμε ότι δεν έχουμε εμπάθεια για κανένα και ότι κρίνουμε πάντα πράξεις και όχι πρόσωπα.
Είναι γεγονός ότι ο κ. Γιδόπουλος και ενώ η ομάδα στερούνταν έστω και της στοιχειώδους οργάνωσης, είχε απομείνει με 4 ποδοσφαιριστές και οι προσφυγές διαδέχονταν η μία την άλλη, με δηλώσεις του την 11η Ιουλίου 2011, απορούσε (ενδεχομένως και με μία δόση ειρωνείας) «γιατί δεν κινείται τίποτα στη Νίκη;».
Επίσης με ρητή δήλωσή του την 20η Αυγούστου 2011 ξεκαθάρισε ότι δεν επιθυμεί να ασχοληθεί με τη Νίκη εάν συνεχίσει να αγωνίζεται στην Football League 2.
Λίγες μόνο ώρες πριν εκπνεύσει και η τελευταία ελπίδα, και με δεδομένη πλέον την αποστασιοποίηση του από τα διοικητικά της ΠΑΕ (βάσει των ανωτέρω τοποθετήσεών του), μία ομάδα ατόμων θέλησε να μην αφήσει την ιστορική μας Νίκη να σβήσει από τον επαγγελματικό ποδοσφαιρικό χάρτη.
Οι άνθρωποι αυτοί (ασχέτως αν τους εγκρίνει σαν πρόσωπα ή όχι) είναι δεδομένο ότι μπήκαν μπροστά, και σε συνεργασία με τον εκτελεστικό διευθυντή, τον κ. Γιώργο Δαλούκα, ο οποίος, πέραν των άλλων, εξάντλησε το κύρος του για να μπορέσει να πείσει ποδοσφαιριστές να πλησιάσουν και να πλαισιώσουν ξανά την ομάδα μας, η οποία ομολογουμένως δεν φημίζονταν για την διοικητική της σταθερότητα.
Ο κ. Δαλούκας λοιπόν, καθώς και το διοικητικό συμβούλιο πέρα από την προσέγγιση των παικτών, από την πρώτη κιόλας μέρα της ενασχόλησής τους, έδειξαν τις οργανωτικές τους αρετές και έβαλαν μέσα σε λίγες μέρες τάξη στην λειτουργία της εταιρίας που ήταν σε μία χαοτική κατάσταση, χωρίς αρχή και τέλος και εμφανή τα σημάδια της εγκατάλειψης.
Προχώρησαν στην πρόσληψη του προπονητή κ. Αλεξίου και κατόπιν έκαναν και συνεχίζουν να κάνουν έναν επίπονο αγώνα δρόμου για να προλάβουν να σώσουν την ομάδα διοικητικά και αγωνιστικά, λίγο πριν την διάλυση, κυριολεκτικά στο χείλος του γκρεμού.
Είναι περιττό να τονίσουμε ότι εάν δεν είχε γίνει αυτή η κίνηση, από την ΠΑΕ ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ, αυτό που θα είχε απομείνει, θα ήταν μία γλυκιά ανάμνηση και κάποιες κιτρινισμένες παλιές φωτογραφίες ξεχασμένες σε χρονοντούλαπο της ιστορίας.
Το θεωρούμε λοιπόν άτοπο και άκαιρο, μέσα σε αυτήν την κατάσταση πανικού, τον κυκεώνα προβλημάτων και την λυσσαλέα μάχη με το χρόνο, ο κ. Γιδόπουλος να παρουσιάζει ως μείζον πρόβλημα την μη ενημέρωσή του και τον πληγωμένο του εγωισμό, η ουτοπιστική αυτή στάση γίνεται πιο παράλογη, λόγω των δηλώσεων που προαναφέραμε και όπου ουσιαστικά οριστικοποίησε την αποχώρησή του από την ομάδα.
Επίσης θα θέλαμε να πληροφορήσουμε τον κ. Γιδόπουλο, ότι όφειλε να απαντήσει στην επιστολή που έλαβε από την ΠΑΕ με μια εσωτερική γραπτή ή τηλεφωνική επικοινωνία και όχι να δημοσιοποιήσει θέματα τα οποία είναι καθαρά ενδοοικογενειακά της Νίκης, δεν είναι ώρα για κυνήγι εντυπώσεων, ούτε για λαϊκισμούς.
Κανείς μας δεν αμφισβήτησε και δεν υποτίμησε ότι προσέφερε (και ενδεχομένως να συνεχίζει ακόμη να προσφέρει) στον ιστορικό μας σύλλογο, ο συγκεκριμένος μεγαλομέτοχος, έχουμε δε παραδεχτεί και σε παλαιότερες ανακοινώσεις μας ότι και στο νομικό κομμάτι, έχει κάνει πραγματικά εξαιρετική δουλειά.
Η αποστολή μας σαν οργανωμένοι οπαδοί είναι να συσπειρώνουμε τις δυνάμεις γύρω από την ομάδα μας και όχι να τις διχάζουμε. Στο νέο αυτό φιλότιμο εγχείρημα για μία δυνατή νέα ΝΙΚΗ, κανείς μας δεν περισσεύει. Όλοι πρέπει να είμαστε εργάτες, ο καθένας από το δικό του πόστο για να επιτύχουμε τον επιθυμητό από όλους μας σκοπό.
Οι μικροπρέπειες και οι μικροεγωισμοί μας πρέπει να μείνουν στο περιθώριο γιατί αποτελούν τροχοπέδη στην επίτευξη της ενότητας, η οποία αποτελεί και το μεγάλο μας όπλο.
Στην Γενική Συνέλευση των μετόχων της 10ης Οκτωβρίου, θα πρέπει επιτέλους η ομάδα μας να αποκτήσει ένα αιρετό, σταθερό διοικητικό συμβούλιο.
Εκεί οι μεγαλομέτοχοι, θα πρέπει να αποφασίσουν τελεσίδικα για το τι πρόκειται να πράξουν.
Ο πρώτος δρόμος (και ο ιδανικότερος) είναι να συμπορευτούν όλοι οι μεγαλομέτοχοι σε αυτήν την προσπάθεια, τυπικά και ουσιαστικά και η δεύτερη επιλογή είναι να απεμπλακούν οριστικά διοικητικά και ιδιοκτησιακά από την ΠΑΕ, παραδίδοντας τις μετοχές τους στο νέο Δ.Σ.
Απευχόμαστε κάθε αποχώρηση και αποστασιοποίηση, γιατί όπως προαναφέραμε, σε αυτήν την προσπάθεια θέλουμε άπαντες παρόντες, εάν όμως η απόφαση μη ενασχόλησης τους με την ΠΑΕ είναι αμετάκλητη, θα παραπέμψουμε τον κ. Γιδόπουλο στις δηλώσεις που έκανε την 11η Αυγούστου 2011, όπου είχε πει ότι είναι διατεθειμένος να παραδώσει τις μετοχές του δωρεάν με μόνη προϋπόθεση να συνεχίσει η Νίκη να αγωνίζεται στα επαγγελματικά πρωταθλήματα. Είμαστε βέβαιοι ότι την απαίτηση του αυτή, είναι σε θέση να την καλύψουν πλέον οι άνθρωποι που ασχολούνται με την ομάδα μας.
Οι οπαδοί του ιστορικού μας συλλόγου δεν είναι οπαδοί της κατηγορίας.
Αγαπάμε με το ίδιο πάθος τη ΝΙΚΗ, όπου και αν αγωνίζεται, αυτή τη νοοτροπία θέλουμε να μεταλαμπαδεύσουμε σε όλους, αυτή άλλωστε είναι και η πεμπτουσία της πίστης και της αφοσίωσης μας στα Νικιώτικα ιδεώδη.
Tέλος θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε, ότι δεν έχουμε καμία διάθεση να μπούμε στη λογική των μπαράζ ανακοινώσεων, όλα αυτά που αναφέρουμε είναι καλοπροαίρετη κριτική, για να συμβάλουμε στην επίτευξη της μέγιστης δυνατής συσπείρωσης, που είναι ένας από τους μεγάλους μας στόχους.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ
ΜΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ ΠΟΛΗ – ΜΙΑ ΑΓΝΗ ΑΓΑΠΗ ΜΙΑ ΕΝΤΙΜΗ ΟΜΑΔΑ
ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ – ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ 1924

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου