Σελίδες

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Η ανασκόπηση της 5ης αγωνιστικής

Της Β' Εθνικής. Γκραν Γκινιόλ αναμετρήσεις και στάση ...Καισαριανή! +τα Όσκαρ της ημέρας

Ματς για γερά νεύρα περιλάμβανε η 5η αγωνιστική της Β' Εθνικής, με 3 εξ' αυτών να κρίνονται στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Το είχαμε τονίσει από την πρώτη κιόλας αγωνιστική πως κάποιες ομάδες θα στηριχτούν παραδοσιακά στην έδρα τους και μέχρι τώρα Αιγάλεω και Νήαρ Ηστ φροντίζουν να μας επιβεβαιώνουν. Το "Σίτι" δυσκολεύτηκε σημαντικά από την αξιόμαχη ΜΕΝΤ που πάλεψε το παιχνίδι, όμως μια επίθεση διαρκείας των γηπεδούχων ανάγκασε τους Θεσσαλονικείς να φύγουν με το κίτρινο φύλλο αγώνα από τα Δυτικά Προάστια. Στην Καισαριανή το τρένο από το Βόλο έκανε στάση και η Νίκη μετατράπηκε σε …ήττα και μάλιστα με κάτω τα χέρια από τη Νήαρ Ηστ που εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο το εκπληκτικό της ξεκίνημα και σφράγισε μια πολύ σπουδαία νίκη.

Στη Ρόδο, ο τοπικός Διαγόρας μετά από τρεις συνεχόμενες ήττες επανήλθε στα νικηφόρα αποτελέσματα κάμπτωντας την αντίσταση του Φιλαθλητικού. Η ομάδα του Γιάννη Τσακίρη αρέσκεται μέχρι στιγμής σε "χτυποκάρδια", όμως αυτή τη φορά δεν το πλήρωσε όπως με τη Νίκη Βόλου. Στο πιο ενδιαφέρον ίσως ματς της αγωνιστικής, αναμετρήθηκαν ο Δούκας με το Ηράκλειο σε ένα πραγματικό ντέρμπι καθόλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, με το τέλος να βρίσκει μεγάλους νικητές τους Κρητικούς με καλάθι του Καραλή σχεδόν στην εκπνοή, αναγκάζοντας το Δούκα στη δεύτερη του ήττα στο πρωτάθλημα και μάλιστα συνεχόμενη.

Στο συνωστισμό που επικρατεί στην 3η θέση ήρθαν να προστεθούν τόσο το Στρατώνι που επιβλήθηκε του Κοροίβου κρατώντας τον συνάμα στις 3 νίκες, όσο και η Αναγέννηση που πέρασε από τη Χαλκηδόνα αφήνοντάς την στον πάτο χωρίς νίκη. Πραγματική απογοήτευση οι γηπεδούχοι που μάλλον δεν έχουν καταλάβει τις απαιτήσεις της κατηγορίας και θα πρέπει ο νέος τους προπονητής να τους συνεφέρει άμεσα αν θέλουν να παραμείνουν σε αυτήν.

Στο ντέρμπι των ουραγών, ο Αίας Ευόσμου κατάφερε να πάρει την πρώτη του νίκη κόντρα στην Αγία Παρασκευή και έτσι ξεκόλλησε από την τελευταία θέση όπου σταθερά κατοικεί ο Ηρακλής που αναμενόμενα υπέκυψε στην ανωτερότητα του Αιόλου ο οποίος είναι η μοναδική ομάδα που έχει το αήττητο μετά και την ήττα της Νίκης Βόλου.

Στην επόμενη αγωνιστική συμπληρώνεται το 1/5 του πρωταθλήματος και είναι βέβαιο πως θα έχουμε αμφίρροπες αναμετρήσεις, ιδιαιτέρως στα ματς Νίκη Βόλου - Δούκας, Κόροιβος - Νήαρ Ηστ και Φιλαθλητικός - Στρατώνι

Τα Όσκαρ της αγωνιστικής
Καλύτερης "ταινίας": Νήαρ Ηστ
1ου ανδρικού ρόλου: Αλέξης Τόλιας (Αιγάλεω)
2ου ανδρικού ρόλου: Χρήστος Γκογκίδης (Διαγόρας)
Καλύτερου "σκηνοθέτη": Τόλης Καρνέσης (Νήαρ Ηστ)
Καλύτερου "σεναρίου": Δούκας - Ηράκλειο 69-70

Του Νικόλα Αργυρίδη

Πηγή: www.basketnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου