Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2011

Και τώρα μπορείτε...

Τίποτα δεν εκπλήσσει πλέον στο μίζερο ελληνικό ποδόσφαιρο. Πόσο μάλλον μία ακόμη απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, η οποία αθώωσε και τον Αγροτικό Αστέρα, δίνοντας συνέχεια στην υποτιθέμενη κάθαρση!

Το φιάσκο με την κάθαρση του ελληνικού ποδοσφαίρου ολοκληρώθηκε με μία ακόμη απόφαση-σταθμό της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, η οποία με το ίδιο σκεπτικό είχε τιμωρήσει την Καβάλα με -8, ενώ οι «σταχυοφόροι» αθωώθηκαν! Η ίδια επιτροπή είχε αποφανθεί ότι ο πρόεδρος του Αστέρα, κ. Ριαβόγλου, είναι ένοχος για το στήσιμο των αγώνων του Αγροτικού με την Καβάλα, όμως σήμερα είχε άλλη άποψη!

Η υποτιθέμενη κάθαρση ολοκληρώθηκε με μία ακόμη απόφαση που δείχνει την ανικανότητα και την ανυπαρξία θεσμικών οργάνων στο δύσμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο. Το μόνο ερώτημα που απομένει να απαντηθεί είναι το αν θα... πέσουν κεφάλια.

Στην άλλη απόφαση της επιτροπής ο Αετός Σκύδρας τιμωρήθηκε με ποινή πέντε βαθμών και θα ξεκινήσει από το -5, επέβαλλε στο ΤΑΠ πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ, ενώ το ίδιο πρόστιμο θα πληρώσει και ο πρόεδρος της ομάδας, Ιωάννης Ναυρινιάδης, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για δωροδοκία στο παιχνίδι με την Δόξα Κρανούλας και απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο για 3 έτη. Το μπάχαλο βέβαια καλά κρατεί, καθώς η Πειθαρχική Επιτροπή της Football League με απόφασή της νωρίτερα σήμερα έστειλε τον Αετό Σκύδρας στην Δ' Εθνική για το παράπτωμα της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας στο παιχνίδι Α.Ε. Ποντίων-Αετός Σκύδρας 2-1 που είχε γίνει στις 14/02/2011!

Αναλυτικά η απόφαση:

«Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ  με την υπ' αριθμ. 216/1-11-2011  απόφασή της δέχεται τυπικά  και απορρίπτει στην ουσία την έφεση του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα κ. Αντωνακάκη  Εμ. κατά της υπ΄αριθμ.308/6-10-2011 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της FOOTBALL LEAGUE–LEAGUE 2 ως προς τους ΓΕΩΡ.ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ, ΤΑΠ ΔΟΞΑ ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ και ΜΙΧ.ΚΑΣΣΗ. Ως προς τους ΤΑΠ ΑΕΤΟΣ ΣΚΥΔΡΑΣ και ΙΩΑΝΝΗ ΝΑΥΡΙΝΙΑΔΗ, ως προς το κεφάλαιο της πρωτοβάθμιας αποφάσεως που αναφέρεται στο πειθαρχικό παράπτωμα της δωροδοκίας, δέχεται κατ΄ουσία την έφεση κατά το κεφάλαιο της εκκαλουμένης που αναφέρεται το πειθαρχικό παράπτωμα το προβλεπόμενο στο άρθρο 21 Β του Π.Κ. της ΕΠΟ. Διακρατεί και δικάζει κατά τούτο στην ουσία την υπόθεση. Δέχεται ομόφωνα ότι ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΑΥΡΙΝΙΑΔΗΣ, ενεργώντας ως πρόεδρος του ΤΑΠ ΑΕΤΟΣ ΣΚΥΔΡΑΣ, τέλεσε το προβλεπόμενο από το άρθρο 21Β του Π.Κ. πειθαρχικό παράπτωμα εν αποπείρα και του επιβάλλει χρηματική ποινή τριάντα χιλιάδων (30.000) ευρώ και ποινή απαγόρευσης εκτέλεσης οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο για τρία (3) έτη  και ποινή απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για δύο (2) έτη. Επιβάλλει στο ΤΑΠ ΑΕΤΟΣ ΣΚΥΔΡΑΣ χρηματική ποινή τριάντα χιλιάδων (30.000) ευρώ και κατά πλειοψηφία ποινή αφαίρεσης πέντε (-5) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα της ποδοσφαιρικής περιόδου 2011-2012.

Επίσης, με την υπ΄αριθμ. 217/1-11-2011  απόφασή της δέχεται τυπικά  και κατ΄ ουσία την έφεση της ΠΑΕ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ και του προέδρου της ΚΩΝ/ΝΟΥ ΡΙΑΒΟΓΛΟΥ  κατά της υπ΄αριθμ. 311/11-10-2011 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της FOOTBALL LEAGUE–LEAGUE 2. Εξαφανίζει εκκαλουμένη απόφαση Διακρατεί και δικάζει κατ΄ ουσία την υπόθεση. Κηρύσσει απαράδεκτη την πειθαρχική δίωξη για το παράπτωμα του άρθρου 21Β του Π.Κ. της ΕΠΟ και απαλλάσσει τους εκκαλούντες του πειθαρχικού παραπτώματος της δωροδοκίας».

Πηγή: www.gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου