Σελίδες

Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

ΕΠΑΕ - Αλλάζει ο ποδοσφαιρκός χάρτης



Η οικονομική κρίση οδηγεί σε ενοποίηση Γ' και Δ' Εθνικής. Ερασιτεχνική η νέα κατηγορία

Το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο αναπόφευκτα οδηγούνται πολλές από τις ομάδες της Football League 2, θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην αναδιάρθρωση της Γ και Δ Εθνικής.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, η ΕΠΑΕ επεξεργάζεται ήδη δύο σχέδια που βασίζονται στην ενοποίηση της Γ και Δ Εθνικής στην Εθνική Κατηγορία, η οποία θα είναι eρασιτεχνική.

Το πρώτο σχέδιο περιλαμβάνει δημιουργία τεσσάρων ομίλων των 18 ομάδων. Ο πρώτος κάθε ομίλου θα ανεβαίνει στη Β’ Εθνική, η οποία θα έχει δύο ομάδες επιπλέον (20). Από τη Β’ Εθνική θα υποβιβάζονται 4 ομάδες.

Το δεύτερο σχέδιο προβλέπει δημιουργία τριών ομίλων των 20 ομάδων. Οι πρωταθλήτριες θα ανεβαίνουν στη Β’ Εθνική (θα διατηρηθούν 18 οι ομάδες της) και από αυτή θα υποβιβάζονται 3 ομάδες.

Εϊναι προφανές ότι η αλλαγή του ποδοσφαιρικού χάρτη (πρέπει να εγκριθεί από την ΕΠΟ) θα επιφέρει αντιδράσεις από τις τοπικές ποδοσφαιρικές Ενώσεις. Σε κάθε περίπτωση, η έλλειψη κονδυλίων νομοτελειακά θα αλλάξει το status quo που επικρατεί σήμερα τόσο στη Football League, όσο και στη Δ’ Εθνική.

golden3.gr


ΑΠΟ: ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου