Ο έμπειρος παράγοντας, Στράτος Γιδόπουλος, με ανακοίνωσή του υπερασπίστηκε την προσπάθεια που κάνει ο Υπουργός Παύλος Γερουλάνος στον χώρο του ποδοσφαίρου ενώ εξήρε το έργο και τις ικανότητες του εισαγγελέα, Ανδρέα Φάκου. Τι πρότεινε για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Μου προξενούν κατάπληξη οι αναφορές στο πρόσωπο του Υπουργού, κυρίου Γερουλάνου. Όταν δεν λάμβανε θέση στα τεκταινόμενα του ποδοσφαίρου τον χαρακτήριζαν άοσμο και δίχως ποδοσφαιρικές γνώσεις.

Μόλις έλαβε τα πραγματικά και ουσιαστικά μέτρα, τα οποία ταρακούνησαν τα λαμόγια που λυμαίνονται το ποδόσφαιρο εδώ και μία πενταετία, ανθρώπους που η μόνη τους ασχολία είναι να μιλούν στα κινητά και να στήνουν αγώνες από την Α' έως την Δ' Εθνική αμέσως άρχισαν αντιδράσεις για πολιτικές παρεμβάσεις στο ποδόσφαιρο.

Τελικά τι θέλετε; Η Πολιτεία να μείνει αμέτοχη στις ορέξεις δέκα με είκοσι ατόμων που από άνεργοι μέχρι πρότινος βρίσκονται τώρα με βίλες; Ή περιμένετε από λαμόγια με... ντοκτορά στην απάτη να βρεθούν στους λογαριασμούς τους λεφτά των παρανόμων στοιχημάτων;

Καλά έκανε λοιπόν ο Υπουργός και επενέβη. Του δίνω συγχαρητήρια. Άναψε ένα φως στους υγιείς φιλάθλους ότι κάτι αλλάζει.

Τα βάζουν με την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Γιατί; Διότι τα λαμόγια δεν βρίσκουν σε αυτούς τους καταξιωμένους ανθρώπους πρόσβαση να επιβάλλουν τις απόψεις τους.

Είναι μία επιτροπή που θα βοηθήσει το ποδόσφαιρο. Αφήστε τους ήσυχους. Η ΕΠΟ πρέπει να αναδιοργανωθεί και να μην δίνει κατευθύνσεις στις επιτροπές και σε όλα τα όργανα της Ομοσπονδίας. Ο νομικός σύμβουλος τι είναι, σερίφης;

Δια στόματός του, ακούμε ομάδα με πλαστή ενημερότητα να υποβιβάζεται, άλλη ομάδα για τον ίδιο λόγο να παραμένει στην κατηγορία και σε ομάδα με πλαστή ενημερότητα να ανακαλούνται τα δελτία και να πέφτει κατηγορία. Άλλες ομάδες με πλαστή ενημερότητα να τους ανακαλούνται τα δελτία αλλά να μην πέφτουν κατηγορία γιατί όπως γνωμοδότησε ο σερίφης δεν είχαν δόλο!

Το χταπόδι της διαφθοράς έχει ακόμα πλοκάμια μέσα στα όργανα. Κόφτε τα! Ο εισαγγελέας κύριος Φάκος, που στο παρελθόν λοιδωρήθηκε από κάποιους είναι έντιμος και κύριος με κεφαλαία γράμματα. Δώστε του δικαιοδοσίες να καθαρίσει τον χώρο. Και θέλει και μπορεί!

Αν γίνουν αυτά τα λίγα τα ερπετά που ρουφάνε το αίμα του ποδοσφαίρου εδώ και 4-5 χρόνια και με τον φόβο του κοριού θα αφήσουν το ποδόσφαιρο να ανασάνει. Είστε υποχρεωμένοι όλοι οι θεσμικοί παράγοντες να κάνετε τα αυτονόητα. Μπορείτε».

Πηγή: www.gazzetta.gr