Σελίδες

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Η ανασκόπηση της 2ης αγωνιστικής

Η 2η αγωνιστική της Β' Εθνικής θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως η αγωνιστική των αποδείξεων. Η ομάδα που πέρασε με …άριστα το τεστ είναι αδιαμφισβήτητα ο Αίολος Τρικάλων, που πέρασε "αέρα" από το κλειστό του Ζωγράφου κόντρα στον αξιόμαχο Φιλαθλητικό. Ο τίτλος του φαβορί που έχει από την αρχή το σύνολο του Γιάννη Τζήμα, αντί να προσθέσει άγχος στους παίκτες τους δίνει κίνητρο, με την ομαδικότητα να είναι το στοιχείο που ξεχωρίζει μέχρι στιγμής, γεγονός διόλου ευκαταφρόνητο.

Από τις υπόλοιπες τρεις ομάδες που διπλασίασαν τις νίκες τους, σίγουρα σπουδαιότερη ήταν η επικράτηση του Δούκα μέσα στην έδρα της Χαλκηδόνας. Η εμπειρία στην κατηγορία παίζει μεγάλο ρόλο και αυτό φαίνεται πως το αντιλαμβάνονται σιγά σιγά οι νεοφώτιστοι, που παρά τη σημαντική μεταγραφική ενίσχυση, βρίσκονται στον πάτο της βαθμολογίας με 2 ήττες σε ισάριθμους αγώνες. Νεοφώτιστο όμως είναι και το Ηράκλειο, που αντίθετα με τη Χαλκηδόνα έχει κάνει το 2 στα 2, με θύμα του αυτή τη φορά τον Διαγόρα. Η πείρα του Χρήστου Χαρίση δείχνει ικανή να οδηγήσει την ομάδα εκ του ασφαλούς και, γιατί όχι, στο κάτι παραπάνω. Η τέταρτη συγκάτοικος της κορυφής είναι η Νίκη Βόλου που έκανε ποδαρικό στην έδρα της με το δεξί, νικώντας τον Αίαντα Ευόσμου που παρέμεινε στις τελευταίες θέσεις.

Από τις υπόλοιπες αναμετρήσεις, ξεχώρισε τόσο η νίκη του Αιγάλεω κόντρα στην Αγία Παρασκευή, με τους παίκτες του Χατζηγιαννακου να σκοπεύουν να πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους και φέτος, όσο και η πρώτη νίκη της Αναγέννησης κόντρα στο πάντα επικίνδυνο Στρατώνι. Η ΜΕΝΤ είχε εύκολο έργο κόντρα στη Νήαρ Ηστ, ενώ οι έφηβοι του Ηρακλή γνώρισαν τη συντριβή από τον Κόροιβο.

Η επόμενη αγωνιστική έχει μερικά ματς-φωτιά που σίγουρα θα προσφέρουν τις δυνατές συγκινήσεις που συνηθίζει να μας δίνει το πρωτάθλημα της Β΄Εθνικής. Το Στρατώνι υποδέχεται το Ηράκλειο, ο Διαγόρας τη Νίκη Βόλου και το Αιγάλεω τη Χαλκηδόνα στις σημαντικότερες αναμετρήσεις της 3ης ημέρας. Επίσης αξίζει να προσέξουμε την κόντρα του Αίαντα με τον Κόροιβο.

Του Νικόλα Αργυρίδη

Πηγή: www.basketnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου