Σελίδες

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Πέντε νέες διώξεις!

Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Ανδρέας Φάκος θα ασκήσει νέες διώξεις σε πέντε ομάδες συνολικά, πιθανότατα σήμερα Τρίτη. Οι τέσσερις από αυτές είναι ομάδες που αγωνίστηκαν στην Football League την περασμένη σεζόν.

Ο Α. Φάκος έχει αποφασίσει να ασκήσει πέντε νέες διώξεις σε ισάριθμες ομάδες για την υπόθεση των στημένων παιχνιδιών. Μάλιστα, οι διώξεις θα ασκηθούν – εκτός απροόπτου – σήμερα κιόλας. Από τις πέντε ομάδες οι τέσσερις συμμετείχαν στην Football League την προηγούμενη σεζόν, ενώ η πέμπτη ομάδα αγωνίστηκε στην Football League 2.

«Υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις και αύριο θα εκδοθεί και σχετική ανακοίνωση. Εμπλέκονται ομάδες της  Football League  και Football League  2. Τα στοιχεία των  πέντε νέων αυτών υποθέσεων θα σταλούν και στην αρμόδια Πειθαρχική Επιτροπή», τόνισε σχετικά ο κ. Φάκος στην παρουσία του στην εκπομπή «ΔΙΚΗ» του ΣΚΑΪ, και συμπλήρωσε:

«Μέχρι στιγμής έχουν ασκηθεί αρκετές διώξεις. Δεν πρέπει να προτρέχουμε και να κάνουμε δίκες εξπρές. Όταν το πνεύμα δεν είναι καθαρό δεν μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα. Όταν έχουμε τεκμηριωμένα στοιχεία δεν θα χαριστούν ούτε οι εισαγγελείς ούτε οι επιτροπές σε κανέναν. Κάντε λίγο υπομονή. Μέχρι τώρα δεν πρέπει να έχουμε κανένα παράπονο καθώς έχουν εξεταστεί πάνω από 30 υποθέσεις».

Επιπλέον, σχετικά με την εξέλιξη της υπόθεσης των «στημένων» αγώνων, ο κ.Φάκος ανέφερε: «Δεν έχουν έρθει τα στοιχεία που έχουμε ζητήσει από τις 8 χώρες. Ο κ. Κασίμης προσπάθησε να επισπεύσει τη διαδικασία στο τελευταίο του ταξίδι στο εξωτερικό. Ήρθαν απαντήσεις από την Κύπρο σχετικά με το άνοιγμα λογαριασμών, ενώ έχω ζητήσει από τη ΣΔΟΕ επιπλέον στοιχεία. Έχω ερευνήσει τις ομιλίες της ΕΥΠ που ήρθαν με το πόρισμα, ενώ ήρθε και δεύτερο πακέτο από το τμήμα εκβιασμών».

Τέλος, στην τηλεοπτική εκπομπή τονίστηκε ότι υπάρχουν επιπλέον 39.000 συνομιλίες στον ανακριτή από την ΕΥΠ, οι οποίες όμως δεν μπορούν να απομαγνητοφωνηθούν λόγω του όγκου τους, ωστόσο ο κ. Φάκος θα τις ζητήσει την Τρίτη από τον ανακριτή για να τις μελετήσει.

Πηγή: www.gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου