Σελίδες

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Νέοι Αθλητές Νίκης παντού πρωταθλητές

Μια σύντομη αναδρομή στην πιο πετυχημένη φετινή ομάδα της Νίκης και το ταξίδι δεν τελειώνει...

Το 2009 αναλαμβάνοντας η καινούργια διοίκηση στην Ερασιτεχνική Νίκη, ένα από τα θέματα προτεραιότητας ήταν η επανίδρυση του τμήματος μπάσκετ των Ν.Α. Νίκης. Αποφασίστηκε να μεταφερθεί εκεί το παιδικό τμήμα του συλλόγου ώστε να συμμετάσχει και στο πρωτάθλημα ανδρών της Β’ ΕΣΚΑΘ. Η ομάδα στελεχώθηκε από εννέα παιδιά του τμήματος παμπαίδων και πέντε του παιδικού. Παρά τις ενστάσεις μέσα στους κόλπους του συλλόγου (όσον αφορά την ηλικία των μικρών αθλητών και τον φόβο τυχόν διασυρμού) συμμετείχε από την πρώτη χρονιά στο πρωτάθλημα της Β’ ΕΣΚΑΘ και στο αντίστοιχο παιδικό πρωτάθλημα.

Υπήρξε η ευτυχής συγκυρία την προσπάθεια αυτή να υποστηρίζει προπονητικά ο Ξενοφώντας Μαυρομιχάλης, γνωστός για την γνώση, την εμπειρία, το ήθος και την εργατικότητά του. Η ομάδα δούλεψε πολύ σκληρά με την κυριολεξία του όρου καθημερινά, στο γήπεδο και στο στάδιο (Πανθεσσαλικό) με την βοήθεια του υπεύθυνου προπονητή στίβου της Νίκης Παύλου Παρασκευόπουλου και προετοιμάστηκε για δύο καλοκαίρια στο εξωτερικό (Κρούσεβο των Σκοπίων).

Με την συμπλήρωση δύο χρόνων της καινούργιας προσπάθειας, τα αποτελέσματα είναι η ομάδα να διατηρηθεί αήττητη για δύο αγωνιστικές περιόδους στο πρωτάθλημα παίδων της ΕΣΚΑΘ, όπου με σχετική ευκολία στέφθηκε πρωταθλήτρια Μαγνησίας, όπως και στην Β’ ΕΣΚΑΘ με μία μόνο ήττα στο παθητικό της. Αν μη τι άλλο στην ομάδα γαλουχούνται πρωταθλητές, γνωρίζοντας συγχρόνως και τον τρόπο που επιτυγχάνεται αυτό. Ομάδα υπόδειγμα εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων, χωρίς καμία τεχνική ποινή σε παίκτη-προπονητή-παράγοντα στα δύο αυτά χρόνια παρουσίας στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΘ.

Η ομάδα απαρτίζεται από τους εξής καλαθοσφαιριστές:
Κουρατίδης Αναστάσιος 1995
Βασδέκης Αποστόλης 1995
Παυλίδης Αλέξανδρος 1995
Ξύδης Χρήστος 1995
Καραγεωργόπουλος Κων/νος 1996
Κασαπλέρης Παναγιώτης 1996
Καραθανάσης Μιχάλης 1996
Ξύδης Ιωάννης 1996
Τσιριγωτάκης Χαράλαμπος 1996
Δεμίρης Κων/νος 1996
Ανδρεόγλου Άκης 1996
Παπαζήσης Παναγιώτης 1997

Η συνέχεια της αγωνιστικής περιόδου περιλαμβάνει τους τελικούς για την ανάδειξη του υπερπρωταθλητή ανάμεσα στους τέσσερις ομίλους της Β’ ΕΣΚΑΘ και του πρωταθλητή Θεσσαλίας Παίδων, με στόχο την πρόκριση στην τελική φάση του Πανελλήνιου πρωταθλήματος με την συμμετοχή των έξι καλύτερων ομάδων της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου