Σελίδες

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Άρχισαν τα δύσκολα στη Γ' Εθνική μπάσκετ

Ο δεύτερος γύρος του 1ου ομίλου Βορρά του πρωταθλήματος μπάσκετ της Γ' Εθνικής έχει αποκτήσει μια άγρια ομορφιά και πλέον παρακολουθούμε αμφίρροπες αναμετρήσεις.

Τα περιθώρια έχουν στενέψει για πολλές ομάδες που μάχονται για την παραμονή και γι' αυτό το λόγο έχουν δημιουργήσει προβλήματα στους πρωτοπόρους. Φέτος άλλωστε λόγω της αναδιάρθρωσης των ομίλων της Γ' Εθνικής υποβιβάζονται περισσότερες ομάδες. Οι έξι τελευταίοι της βαθμολογίας αποχαιρετούν τη κατηγορία ενώ και η 8η θέση οδηγεί σε αγώνα μπαράζ παραμονής, δηλαδή οι μισές ομάδες του ομίλου θα μπουν στη διαδικασία του υποβιβασμού.

Όσον αφορά τη Νίκη που στοχεύει στην άνοδο μέσω της πρώτης θέσης, έχει παρουσιάσει μια πτώση στην απόδοσή της. Έπαιξε με τη φωτιά χάνοντας τα δύο τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια σε Άργος Ορεστικό και Κρύα Βρύση, στάθηκε όμως τυχερή αφού και ο Αμπελώνας πραγματοποίησε δύο ήττες αντίστοιχα.

Στον δεύτερο γύρο οι καλαθοσφαιριστές της Νίκης δεν εμπνέουν την ίδια σιγουριά όπως στην αρχή του πρωταθλήματος, που είχαν πετύχει ένα καλό σερί νικών. Οι λόγοι εντοπίζονται στην κούραση των βασικών παικτών οι οποίοι αναγκάζονται να παίζουν σχεδόν 40 λεπτά στα περισσότερα παιχνίδια, διότι η ομάδα του Γιώργου Ζαφειρούδη δεν διαθέτει βάθος στον πάγκο της.

Η διακοπή του πρωταθλήματος δίνει τη δυνατότητα στους καλαθοσφαιριστές της Νίκης Βόλου να ξεκουραστούν λίγο αλλά και παράλληλα να δουλέψουν περισσότερο στις προπονήσεις προκειμένου να παρουσιαστούν πανέτοιμοι στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος.

Ο επόμενος αγώνας των κυανόλευκων είναι την Κυριακή 13 Μαρτίου στο κλειστό της Ν. Ιωνίας με τον Πρωτέα Γρεβενών, ενώ πριν από το καθοριστικό παιχνίδι της 21ης αγωνιστικής με τον Αμπελώνα προηγούνται οι αναμετρήσεις στην Έδεσσα με τον Πανεδεσσαϊκό και με την Μακαμπή εντός έδρας. Είναι δεδομένο πως τα επόμενα τρία παιχνίδια που ακολουθούν πρέπει να είναι οπωσδήποτε νικηφόρα για το βολιώτικο συγκρότημα, για να υποδεχτεί τον πρωτοπόρο Αμπελώνα έχοντας έναν βαθμό λιγότερο όπως και τώρα.

Φέτος είναι μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα μπάσκετ της Νίκης Βόλου να πετύχει την άνοδο στη Β' Εθνική κατηγορία, καθώς δεν υπάρχουν οι δυνατές ομάδες των προηγουμένων ετών. Επίσης η βολιώτικη ομάδα διαθέτει ποιοτικούς καλαθοσφαιριστές με εμπειρίες από μεγαλύτερες κατηγορίες και έχει τον κόσμο στο πλευρό της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου