Σελίδες

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Μπορεί να ελπίζει η Νίκη Βόλου

Με αποκλειστικό στόχο τους 3 βαθμούς, η Νίκη Βόλου ολοκληρώνει την προετοιμασία της ενόψει της συνάντησης με τον Εορδαϊκό.

Η έλευση του Βέλικο Ντόβενταν δίνει πλέον την εντύπωση πως η ιστορική ομάδα, έστω και μετά από αρκετές παλινωδίες στο θέμα προπονητή, βρήκε την κατάλληλη λύση, ώστε να ηρεμήσουν τα αποδυτήρια και να αφοσιωθεί στον στόχο της ανόδου. Πόσο εφικτός είναι ο στόχος, αυτό είναι θέμα προς συζήτηση - πάντως αποτελεί πραγματικότητα το γεγονός ότι απομένουν 10 αγωνιστικές μέχρι το φινάλε, έτσι υπάρχουν πολλά περιθώρια. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε μεταξύ τους συζητήσεις οι ποδοσφαιριστές του συλλόγου κάνουν λόγο ακόμα και για πρωτιά, παίρνοντας ως δεδομένο ότι η πρωτοπόρος (τώρα) Επανομή έχει πάρα πολύ δύσκολο πρόγραμμα. Απαραίτητη προϋπόθεση, βέβαια, είναι η Νίκη να εκμηδενίσει τις απώλειες εντός έδρας και παράλληλα να δείξει την απαραίτητη ανταγωνιστικότητα μακριά από τη Νέα Ιωνία.

ΣΥΓΚΡΑΤΗΜΕΝΗ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ: Ένα ακόμα στοιχείο που κάνει πιο ευνοϊκή τη συνέχεια για τη Νίκη Βόλου είναι ότι ουσιαστικά έχει σχεδόν τελειώσει τα παιχνίδια με τους υπόλοιπους συνδιεκδικητές κι αντίθετα από δω και πέρα θα βλέπει αυτούς να παίζουν μεταξύ τους και φυσιολογικά να έχουν απώλειες βαθμών. Σε θεωρητικό επίπεδο, η συγκρατημένη αισιοδοξία που επικρατεί στους «κυανόλευκους» βασίζεται και στο γεγονός ότι μέχρι τώρα καμιά απολύτως ομάδα δεν κατάφερε να επιδείξει σταθερότητα απόδοσης, όλες είχαν αιφνιδιαστικές ή μη απώλειες, επομένως η Νίκη εφόσον φορτσάρει στα τελευταία παιχνίδια, αναμένεται να προσπεράσει στη βαθμολογία αρκετές ομάδες.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Ποιο είναι, λοιπόν, το πρόγραμμα της Νίκης από δω και πέρα; Νίκη Βόλου-Εορδαϊκός, Μακεδονικός-Νίκη Βόλου, Νίκη-Ναυπακτικαός, Φιλιππιάδα-Νίκη, Νίκη-Ζάκυνθος, Νίκη-Φωκικός, Τύρναβος-Νίκη, ρεπό, Οδυσσέας Αναγέννησης-Νίκη, Νίκη-Πόντιοι Κατερίνης. Συνολικά υπάρχουν 5 ματς εντός έδρας, 4 έξω και το ρεπό, κάτι που επιβεβαιώνει τις παραπάνω θεωρητικές προβλέψεις ότι ο στόχος είναι εφικτός. Αρκεί να το συνειδητοποιήσουν όλοι, να κατακτήσουν όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς μέχρι το τέλος, να υπάρχει συσπείρωση και ομοψυχία γύρω από την ομάδα. Για το καθοριστικό παιχνίδι με τον Εορδαϊκό την Κυριακή, οι «κυανόλευκοι» δε θα έχουν στη διάθεσή τους 2 παίκτες, τους τιμωρημένους Μακράκη, Νάστο, περιμένουν όμως την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμπαράσταση του κόσμου τους.

Πηγή: www.gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου