Σελίδες

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Η ανασκόπηση της 3ης αγωνιστικής

Στη Β' Εθνική, 3x3x3 και ...τρομοκρατία + τα Όσκαρ της ημέρας!

Η τρίτη αγωνιστική της Β' Εθνικής τα είχε όλα: θρίλερ, ανατροπές, ντέρμπι, "καυτούς" σουτέρ και …τρομοκρατία!

Για να πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά τους, το πρώτο χρονικά παιχνίδι της χθεσινής ημέρας ήταν αυτό του Διαγόρα με τη Νίκη Βόλου. Οι Ροδίτες προηγήθηκαν ακόμη και με 24 πόντους (62-38) στο παιχνίδι κι όμως κατάφεραν -γιατί περί κατορθώματος πρόκειται- να φύγουν με το κίτρινο φύλλο αγώνα, με τους φιλοξενούμενους από την άλλη να τριπλασιάζουν τις νίκες τους στο ονειρεμένο για αυτούς ξεκίνημα στην κατηγορία.

Αντιθέτως, κατώτερη των προσδοκιών εμφανίζεται μέχρι στιγμής η Χαλκηδόνα η οποία παρά την αλλαγή προπονητή και τους 28 πόντους του Γαλανίδη, γνώρισε την ήττα από το Αιγάλεω που μαζί με τη Νήαρ Ηστ δείχνουν πως θα στηριχθούν ως ένα μεγάλο βαθμό στον παράγοντα έδρα, όπως άλλωστε το συνηθίζουν. Η ομάδα της Καισαριανής επικράτησε της Αναγέννησης πιο εύκολα από ότι αναμενόταν και έφερε προβληματισμό στο σύνολο του Γιάννη Λιβάνου που έχει μόλις μια νίκη μέχρι στιγμής. Σταθερή αξία αποδεικνύεται ο Δούκας που κέρδισε τη ΜΕΝΤ και μοιράζεται την 1η θέση τόσο με τη Νίκη Βόλου, όσο και με τον Αίολο ο οποίος επικράτησε αρκετά δύσκολα της Αγίας Παρασκευής στα Τρίκαλα.

Ο έταιρος -πρώην πλέον- συγκάτοικος της κορυφής, το Ηράκλειο, γνώρισε την πρώτη του ήττα για φέτος μέσα στο Στρατώνι, ενώ ο Κόροιβος απέδρασε με σπουδαία νίκη από τον Εύοσμο, βάζοντας σε πολύ δύσκολη θέση από την αρχή τον Αίαντα που βρίσκεται στον πάτο της βαθμολογίας, εκεί όπου σταθερά απολαμβάνει την τελευταία θέση ο Ηρακλής. Αυτή τη φορά "θύτης" ήταν ο Φιλαθλητικός που καταγγέλλει πως στο Ιβανώφειο υπήρξε κλίμα τρομοκρατίας και είναι κάτι που σίγουρα μόνο καλό δεν κάνει στον "Γηραιό" που πρόσθεσε άλλη μια μαύρη σελίδα στην πρόσφατη ιστορία του.

Με τρεις ομάδες να οδηγούν την κούρσα είναι πολύ σημαντικό να δούμε ποιοι μπορούν να τις ακολουθήσουν, με την επόμενη αγωνιστική να περιλαμβάνει ένα ματς-φωτιά (Νίκη Βόλου-Στρατώνι), μία δοκιμασία (Αναγέννηση-Δούκας) και μια κονταρομαχία με φόντο την παραμονή (Κόροιβος-Διαγόρας). Όσο προχωράμε τόσο αυξάνεται και το ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα και ελπίζουμε πως οι ομάδες θα συνεχίσουν να μας προσφέρουν ωραίο θέαμα και αμφίρροπα ματς μέχρι το τέλος.

Τα Όσκαρ της αγωνιστικής
Καλύτερης "ταινίας": Νήαρ Ηστ
1ου ανδρικού ρόλου: Αντώνης Γκοντόπουλος & Δημήτρης Μακρής (Κόροιβος)
2ου ανδρικού ρόλου: Λευτέρης Γαλανίδης (Χαλκηδόνα)
Καλύτερου "σκηνοθέτη": Γιώργος Ζαφειρούδης (Νίκη Βόλου)
+ Καλύτερο "σενάριο": Διαγόρας - Νίκη Βόλου 78-79

Από τον Νικόλα Αργυρίδη

Πηγή: www.basketnet.gr

1 σχόλιο:

  1. To basket tis Nikis xriazete ipostiriξi apo oli ti Magnisia giati kai ayto to tmima exei megali istoria. Na erthoyn xorigi kai oti alli oikonomiki enisxisi gia na mporesi na antapexelthi sti diskoli oikonomiki sigkiria.

    ΑπάντησηΔιαγραφή