Σελίδες

Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Πως φτάσαμε ως εδώ...;

Μιας και φτάσαμε στο τέλος του πρωταθλήματος της Football League 2, μπορούμε να κάνουμε μία μικρή ανασκόπηση και να δούμε για ποιο λόγο (αγωνιστικό τουλάχιστον) η ομάδα της Νίκης Βόλου δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει τον φετινό της στόχο, που ήταν η άνοδος στην Football League.

Η ομάδα ξεκίνησε την χρονιά υπό τις οδηγίες του Χόρχε Μπάριος και με πολύ όρεξη για ποδόσφαιρο! Μετά όμως από την ισοπαλία 1-1 στην Σκύδρα με τον Αετό και την ήττα έκπληξη 0-1 από την νεοφώτιστη Καλλονή στο Βόλο ο Ουρουγουανός προπονητής αποτέλεσε παρελθόν από την ομάδα της Ν. Ιωνίας.

Αντικαταστάτης του, ο άγνωστος στο ευρύ κοινό, Αρμάντο Μαρέντζι. Ο Κροάτης προπονητής έφερε την ομάδα της Νίκης στην πρώτη θέση μέχρι και την 11η αγωνιστική, έχοντας 5 νίκες- 1 ισοπαλία και 2 ήττες. Αυτό το παιχνίδι ήταν και το τελευταίο του στον πάγκο της ομάδας, αφού την 12η αγωνιστική η ομάδα της Ν. Ιωνίας παίζει για ακόμα μία φορά με υπηρεσιακό προπονητή και ηττάται 1-0 από την Ζάκυνθο στο νησί.

Τρίτος προπονητής σε διάστημα τριών μηνών ο Πέντρο Πάμπλο Πασκούλι. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής (ως ποδοσφαιριστής) με την φανέλα της Αργεντινής το 1986 ήρθε με σπουδαίες περγαμηνές στην Νίκη. Οι δύο ήττες όμως σε δύο παιχνίδια με αποκορύφωμα αυτή από τον Τύρναβο 0-1 μέσα στο Π. Μαγουλάς τον έφεραν εκτός ομάδας.

Η κατάσταση στην ομάδα είχε αρχίσει να ξεφεύγει. Με τους φιλάθλους να είναι εξαγριωμένοι και τους διοικούντες να μην ξέρουν τι να κάνουν για να μην χαθεί η χρονιά πριν το τέλος του πρώτου γύρου. Έτσι λοιπόν μετά και τις διακοπές των Χριστουγέννων την ομάδα αναλαμβάνει ο Απόστολος Χαραλαμπίδης.

Ο Έλληνας τεχνικός κάνει ένα εξαιρετικό ντεμπούτο αφού η Νίκη κερδίζει 3-0 την ομάδα του Οδυσσέα Σερρών στο Π. Μαγουλάς. Οι παίκτες αρχίζουν να πιστεύουν ξανά και οι φίλαθλοι να γεμίζουν την «κλούβα». Οι διαφωνίες όμως που είχε, ο προπονητής της ομάδας με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Στράτο Γιδόπουλο, όσον αφορά το ρόστερ και τις προσθήκες που έπρεπε να γίνουν ανάγκασαν τον Χαραλαμπίδη να παραιτηθεί μετά από έξι αγωνιστικές και αφού η ομάδα είχε μαζέψει δέκα βαθμούς.

Στο πάγκο της Νίκης λοιπόν μετά και από αυτή την αποχώρηση κάθετε ο Σέρβος Βέλικο Ντόβενταν. Η ομάδα της Ν. Ιωνίας έπαιζε το τελευταίο της χαρτί για την άνοδο, οι τρεις όμως εκτός έδρας ήττες αλλά και η εντός έδρας λευκή ισοπαλία με τον Φωκικό άφησαν την ομάδα εκτός playoff.

Έτσι, ούτε και αυτή την χρονιά η Νίκη Βόλου κατάφερε να πετύχει τους στόχους της. Διοίκηση, παίκτες και προπονητές δεν κατάφεραν να ανεβάσουν την ομάδα της Ν. Ιωνίας στην Football League και ο κόσμος της απογοητευμένος περιμένει τις εξελίξεις… Η νέα όμως σεζόν δεν είναι και πολύ μακριά, γι’ αυτό πρέπει να προσπαθήσουν όλοι, ώστε του χρόνου τα πράγματα να είναι καλύτερα.

Πηγή: sports.thisisvolos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου