Σελίδες

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Στην αναμονή για αντιδράσεις

Οι μέρες περνούν χωρίς καμία ουσιαστική ελπίδα αισιοδοξίας να φαίνεται στον ορίζοντα για την ΠΑΕ Νίκη Βόλου. Η κατάσταση παραμένει στάσιμη, όπως εδώ και μερικές εβδομάδες στο διοικητικό τομέα, με τον Στράτο Γιδόπουλο να μην κάνει κινήσεις, αλλά και κανέναν να μην ενδιαφέρεται για το ποδοσφαιρικό τμήμα και για τις εκκρεμότητες που υπάρχουν. Το ποδοσφαιρικό τμήμα ουσιαστικά δεν υφίσταται. Η μοναδική πιθανότητα να δημιουργηθούν εξελίξεις είναι να αναλάβουν δράση η Ερασιτεχνική και οι οργανωμένοι και να πιέσουν τις καταστάσεις. Σε κάτι τέτοιο φαίνεται πως οδηγούνται στη Νέα Ιωνία, ενώ από μέρα σε μέρα έρχονται προσφυγές από τους ποδοσφαιριστές.
 
Η Ερασιτεχνική Νίκη έκανε από την πλευρά της την πρόσκληση στους μετόχους για συνάντηση και συζήτηση για το μέλλον της ομάδας και την εξεύρεση λύσης, αλλά η κίνηση δεν βρήκε την ανάλογη ανταπόκριση από τους παράγοντες που έχουν στα χέρια τους τις μετοχές. Από κει και πέρα, όλα θα κριθούν για την στάση που θα τηρήσει στην συνέχεια η Ερασιτεχνική στις αρχές του επόμενου μήνα. Για τότε και το πιθανότερο για τις 2 Ιουνίου (δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί επίσημα), σκέφτονται οι άνθρωποι της ομάδας να κάνουν την Γενική Συνέλευση της Ερασιτεχνικής όπου θα συζητηθεί και το θέμα της ΠΑΕ. Η διοίκηση θα θέσει τους προβληματισμούς της στη Γ.Σ. ώστε να παρθούν αποφάσεις σε συλλογικό επίπεδο, αφού δεν θέλει να πάρει μόνη της και στις πλάτες της μια απόφαση που ίσως να μην είναι αποδεκτή από τα υπόλοιπα μέλη της Ερασιτεχνικής. Έτσι η περαιτέρω στάση της και το πώς θα κινηθεί θα καθοριστεί από την Γενική Συνέλευση της ομάδας. Μια εβδομάδα αργότερα θα πραγματοποιηθούν και οι εκλογές και το νέο Δ.Σ., αν και δεν αναμένεται να υπάρξουν σημαντικές αλλαγές, θα προσπαθήσει να πιέσει τις καταστάσεις, να αντιδράσει και να σκληρύνει τη στάση της προς τους μετόχους για να υποκινήσει τις εξελίξεις.
Ήδη υπάρχουν πληροφορίες ότι γίνονται επαφές για να ξεδιαλύνουν την κατάσταση στην ΠΑΕ, αλλά αυτή την στιγμή επικρατεί το απόλυτο χάος. Κανείς δεν ξέρει σε τι ύψος έχουν φτάσει τα χρέη και με αυτή την κατάσταση δεν μπορεί να υπάρξει και ενδιαφέρον για διαδοχή στην ηγεσία. Στις σκέψεις των ανθρώπων της Ερασιτεχνικής είναι να συσταθεί μια ολιγομελής επιτροπή που θα ασχοληθεί αποκλειστικά και λεπτομερειακά με το θέμα της ΠΑΕ και την βοήθεια στην εξεύρεση λύσης. Γιατί η αλήθεια είναι ότι η Ερασιτεχνική μπορεί μόνο να συμβάλλει να βγει η ομάδα από το αδιέξοδο και όχι να πάρει αποφάσεις τη δεδομένη χρονική στιγμή και έτσι όπως έχει η κατάσταση. 
 
Έτοιμοι για να περάσουν στην πράξη
Την ίδια ώρα οι οργανωμένοι φίλαθλοι του Blue Club Παναγιώτης Ντοκούζης, που ουσιαστικά είναι το μόνο κομμάτι της Νίκης στο οποίο υπάρχει αυτή τη στιγμή δραστηριοποίηση για το ποδοσφαιρικό τμήμα, αναμένεται από την ερχόμενη εβδομάδα να εντείνουν τις αντιδράσεις τους. Μέχρι στιγμής περιορίστηκαν σε προειδοποιητικές ανακοινώσεις και στο ψήφισμα της Γ.Σ., με το οποίο επιζητούν να αποχωρήσουν και να παραδώσουν τις μετοχές οι μέτοχοι της Εταιρίας, αλλά από κει και πέρα, αφού δεν είδαν καμία κίνηση από την πλευρά των παραγόντων, αλλά το μόνο που έλαβαν ήταν αδιαφορία, αναμένεται να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, ώστε να τους αναγκάσουν να φύγουν και να περάσουν στην πράξη όλων όσων ανέφεραν στις ανακοινώσεις τους. Οι φίλαθλοι της ομάδας ετοιμάζουν μια σειρά από αντιδράσεις και πάνω απ’ όλα θα προσπαθήσουν να συντονίσουν μια συνάντηση φορέων, πολιτικών και φιλάθλων, ώστε να πιάσουν τον «σφυγμό» και να αποφασίσουν τη στάση που θα κρατήσουν στη συνέχεια. Επιπλέον ετοιμάζονται να κατέβουν στην Αθήνα ώστε να συναντήσουν οι ίδιοι τον Στράτο Γιδόπουλο, καθώς και τον Πέτρο Καϊμακάμη, που σε καμία στιγμή αυτά τα τρία χρόνια δεν πείστηκαν ότι έχει αφήσει την ομάδα.
 
Πηγή: www.taxydromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου