Σελίδες

Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Δεν υπάρχει τίποτα…

Φωνή βοώντος εν τη ερήμω ήταν η ανακοίνωση των οργανωμένων της Νίκης Βόλου. Καμία αντίδραση, καμία εξέλιξη. Στη Νίκη επικρατεί ηρεμία, χαρακτηριστική μιας ομάδας που δεν υφίσταται πια πρακτικά, αλλά μόνο ως όνομα, ως ιστορία και ως ιδέα. Από κει και πέρα, διοίκηση δεν υπάρχει, οι ποδοσφαιριστές αποχώρησαν, προπονητή δεν έχει και μόνο οι φίλαθλοι της προσπαθούν να υποκινήσουν τις εξελίξεις...
 
 Η Νίκη μετά και την αφαίρεση των τεσσάρων βαθμών τερμάτισε στην 11η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Football League 2. Ίσα - ίσα δηλαδή που δεν υποβιβάστηκε και έσωσε την σεζόν… Πραγματικά ντροπιαστική η θέση που καταγράφεται φέτος για την ιστορία της. Αλλά πλέον υπάρχουν πολλά περισσότερα γεγονότα φέτος που συνέβησαν πρώτη φορά και που πληγώνουν το γόητρό της. Όπως το ότι έχασε το τελευταίο παιχνίδι της σεζόν με τους Πόντιους Κατερίνης στα χαρτιά με 0-3…
Η ομάδα γνωρίζει την πλήρη απαξίωση. Μια εποχή που έστω και δύσκολα θα έπρεπε να ξεκινούσε τον προγραμματισμό της για τη νέα σεζόν, κανείς δεν ξέρει την κατάληξη και τη συνέχειά της. Άγνωστη η επόμενη μέρα. Τόσο άγνωστη, όπως και τα προηγούμενα χρόνια τέτοια ακριβώς εποχή.
Ποιος μπορεί να μιλήσει για τη νέα σεζόν; Ποιος μπορεί να την πάρει από το χέρι και να την βοηθήσει να κάνει ξανά όνειρα; Λείπει ο ηγέτης, λείπει η διοίκηση που θα πάρει τις αποφάσεις, λείπουν οι άνθρωποι που θα βάλουν τα χρήματα, που θα τη στηρίξουν. Και όλα αυτά την ώρα που οι προσφυγές αναμένεται να διπλασιαστούν, αφού σχεδόν όλοι οι ποδοσφαιριστές του φετινού ρόστερ ετοιμάζονται να διεκδικήσουν νομικά τα χρήματα που τους οφείλονται. Στη Νέα Ιωνία δεν υπάρχει απολύτως τίποτα που να δείχνει ότι μπορεί να υπάρξει «αύριο» και ένα καλύτερο μέλλον.
Και φυσικά με όλες αυτές τις εκκρεμότητες, αν δεν αλλάξει κάτι, είναι σχεδόν σίγουρο ότι δεν θα μπορέσει να πάρει την άδεια συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα της Football League 2. Εκτός αν αυτοί που δεν την άφησαν να πέσει και την αφήνουν να «φυτοζωεί» στην τρίτη κατηγορία εξυπηρετώντας τους δικούς της σκοπούς, αποφασίσουν να την κατεβάσουν με τον ίδιο «στόχο» και του χρόνου. Κάτι όμως που δεν αναμένεται να το δεχτούν οι οργανωμένοι φίλαθλοι, που επιζητούν από τους μετόχους να παραδώσουν τις μετοχές και να αποχωρήσουν, έτσι ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για μια πιθανή υγιή διάδοχη κατάσταση, αν και στους δύσκολους οικονομικά καιρούς που διανύει η χώρα μας, ακόμα και αυτό το σενάριο δεν συμπληρώνει πιθανότητες αισιοδοξίας.
 
Πηγή: www.taxydromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου