Σελίδες

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

«Οι πρωταθλητές της Γ’ Εθνικής είναι ήρωες»

Ευχάριστη αλλά και συνάμα περίεργη χρονιά χαρακτήρισε τη φετινή σεζόν για τη Νίκη Βόλου ο προπονητής της ομάδας Γιώργος Ζαφειρούδης. Ο έμπειρος τεχνικός, που πήρε τους κυανόλευκους από το… «χέρι» και τους βοήθησε να πανηγυρίσουν την άνοδο στην Β’ Εθνική μετά από 14 ολόκληρα χρόνια, μίλησε στην Εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ και χαρακτήρισε ήρωες τους πρωταθλητές της Γ’ Εθνικής μπάσκετ.

«Ολοκληρώσαμε μια σε γενικές γραμμές ευχάριστη χρονιά με τον καλύτερο τρόπο. Είμαστε όλοι χαρούμενοι. Η κατηγορία αυτή είναι αρκετά περίεργη και δύσκολη. Οι πρωταθλητές στην Γ’ Εθνική είναι ήρωες και το εννοώ αυτό που λέω. Είναι από τις διοργανώσεις που σου τσακίζουν το νευρικό σου σύστημα, σου απαγορεύουν να κάνεις λάθος και όλα κρέμονται σε μια κλωστή. Μια ήττα εκτός προγράμματος και βγαίνεις εκτός στόχου. Κάναμε τόσες πολλές νίκες και να βαριανασαίναμε μέχρι την τελευταία αγωνιστική και είχαμε άγχος για το αν θα ανεβούμε. Είναι πραγματικά πολύ δύσκολη κατηγορία και αυτό κάνει την επιτυχία μας λίγο πιο σημαντική. Τέλος καλό, όλα καλά όμως».

Κλειδί η χημεία
Για τη συνταγή της επιτυχίας και το τι τελικά ήταν αυτό που έκανε τη διαφορά στην ομάδα της Νίκης, χαρακτήρισε πρωταγωνιστές τους παίκτες και τόνισε ότι οφείλεται στην χημεία της ομάδας: «Ήταν μια χρονιά περίεργη αλλά και ευχάριστη. Αμφισβητηθήκαμε αρκετά σε μερικές στιγμές. Αμφισβητήσαμε ακόμα και εμείς οι ίδιοι τους εαυτούς μας. Αυτό που είχα εγώ στο μυαλό μου στην αρχή της χρονιάς λειτούργησε τελικά. Ήθελα από την αρχή ένα μείγμα έμπειρων και νεαρών καλαθοσφαιριστών. Πίστευα ότι έτσι θα πορευόμασταν καλά στην κατηγορία. Επιλέξαμε πέντε έξι παιδιά που να έχουν παραστάσεις και από μεγαλύτερες κατηγορίες και συμπληρώσαμε το ρόστερ με νεαρούς, ταλαντούχα παιδιά που μπορούσαν να βοηθήσουν. Αυτό μας βγήκε τελικά. Θεωρώ ότι οφείλεται περισσότερο στην χημεία των καλαθοσφαιριστών. Όποιο πρόβλημα και να υπήρχε ξεπερνιόταν αμέσως. Είναι δύσκολο να συνυπάρξουν τόσοι πολλοί χαρακτήρες σε μια ομάδα και να εναρμονιστούν με την γενικότερη εικόνα και πορεία της, αλλά εμείς και αυτό το καταφέραμε σε μεγάλο ποσοστό. Το παιχνίδι το παίζουν οι παίκτες. Το λέει από μόνη της η λέξη παιχνίδι. Οι παίκτες είναι οι πρωταγωνιστές. Αυτοί πέτυχαν την άνοδο».

«Εχω τη διάθεση να μείνω»
Ο Γιώργος Ζαφειρούδης και οι παίκτες του αυτές τις μέρες απολαμβάνουν την χαρά της ανόδου και ακόμη δεν έχουν μπει σε σκέψεις για την επόμενη μέρα. Ο ίδιος πάντως επιθυμεί να παραμείνει στην τεχνική ηγεσία, αν και όλα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν μετά την Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη που θα γίνουν στις αρχές Ιουνίου.
«Ακόμη δεν μπήκαμε σε λογική απολογισμού. Γιορτάζουμε για την ώρα και απολαμβάνουμε την χαρά που πήραμε την Κυριακή το απόγευμα. Ο απολογισμός θα πρέπει να φανεί στην «επόμενη μέρα» και στον προγραμματισμό. Αυτός πρέπει να ξεκινήσει νωρίς, αλλά εμείς είμαστε αναγκασμένοι να περιμένουμε τις εκλογές στον Ερασιτέχνη, ώστε να ξεκινήσουν οι όποιες συζητήσεις για τη νέα σεζόν. Έχω τη διάθεση να μείνω, αλλά αυτό είναι κομμάτι συζητήσεως. Είμαι ευχαριστημένος απ’ όλες τις πλευρές εδώ».
Όσο για τη συνέχεια, οι παίκτες θα έχουν ρεπό για μια εβδομάδα και θα επιστρέψουν στο παρκέ για να βελτιώσουν τα ατομικά τους χαρακτηριστικά.
«Οι παίκτες θα καθίσουν μέχρι την Τρίτη. Αυτή την περίοδο μας δίνεται η ευκαιρία να δουλέψουμε σε ότι δεν μπορέσαμε καθ’ όλη την διάρκεια της σεζόν. Να δουλέψουν ατομικά οι παίκτες στις αδυναμίες τους. Όποιοι καλαθοσφαιριστές θέλουν να γίνουν καλύτεροι θα εκμεταλλευτούν αυτή τη μεταβατική περίοδο».

Πηγή: www.taxydromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου