Σελίδες

Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Σάρωσαν σε όλες τις κατηγορίες οι Νέοι Αθλητές Νίκης στο μπάσκετ

Με απόλυτη επιτυχία τελείωσαν το προηγούμενο Σάββατο στο κλειστό των Φαρσάλων τις υποχρεώσεις τους σε επίπεδο Θεσσαλίας οι παίδες της Νίκης Βόλου (Νέοι Αθλητές Νίκης).

Συγκεκριμένα η ομάδα ανακηρύχθηκε πρωταθλήτρια στον όμιλο της στην Β’ ΕΣΚΑΘ και ανέβηκε στην Α2 κατηγορία. Ανακηρύχθηκε υπερπρωταθλήτρια της κατηγορίας νικώντας σε νοκ άουτ παιχνίδια τις πρωταθλήτριες των άλλων ομίλων. Κέρδισε με σχετική άνεση το πρωτάθλημα παίδων Μαγνησίας και ακολούθησε το πρωτάθλημα Θεσσαλίας στην κατηγορία νικώντας στον τελικό την ΑΕΛ. Οι υποχρεώσεις της ομάδας συνεχίζονται με απώτερο στόχο το όσο το δυνατόν καλύτερο πλασάρισμα στις έξι κορυφαίες ομάδες της Ελλάδας.

Η διοίκηση συγχαίρει τους καλαθοσφαιριστές και τον προπονητή Φώνη Μαυρομιχάλη για την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν καθημερινά, ώστε για μια ακόμη φορά να κάνουν υπερήφανους τους ανθρώπους του συλλόγου αλλά και την πόλη και τον νομό γενικότερα.

Στην αμέσως μικρότερη κατηγορία (παμπαίδες) γεννημένους το 1997, τα παιδιά που την καινούργια χρονιά θα στελεχώσουν το παιδικό τμήμα, γίνεται εξαιρετική δουλειά από τον προπονητή Καμακά Απόστολο και τα αποτελέσματα είναι ήδη ορατά αφού στο τοπικό πρωτάθλημα κερδίζουν εύκολα όλα τα παιχνίδια ενώ κατά το διάστημα των εορτών του Πάσχα συμμετείχαν στο τουρνουά Κένταυρος στο Πήλιο, παίρνοντας την πρώτη θέση αντιμετωπίζοντας ομάδες όπως ο Ιωνικός Νικαίας, η Κομοτηνή και άλλες.

Από το 1998 έως σήμερα το παιδικό και το εφηβικό τμήμα του συλλόγου συμμετέχουν ανελλιπώς στα Πανελλήνια πρωταθλήματα. Είναι μαζί με τις ομάδες του Μαντουλίδη, οι ομάδες με τις περισσότερες συμμετοχές στο θεσμό, με μία όμως διαφορά. Τα εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη έχουν παιδιά από όλη την Βόρειο Ελλάδα επιλεγμένα, ενώ η Νίκη Βόλου από την Ν. Ιωνία βασικά αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας. Οπότε όλοι μπορούν να καταλάβουν το μέγεθος της επιτυχίας.

Αν πρέπει να αναζητήσουμε τους λόγους που συμβαίνει αυτό, θα καταλήξουμε μάλλον στο συμπέρασμα ότι δεν είναι μόνο θέμα ταλέντου, γιατί δεν θα μπορούσε να έχει τόσο μεγάλη διάρκεια. Είναι θέμα εξειδικευμένης δουλειάς τον επιλεγμένων προπονητών, η αρτιότητα των εγκαταστάσεων, το κίνητρο της ανδρικής ομάδας του συλλόγου που βρίσκεται μόνιμα στις εθνικές κατηγορίες και ότι υπάρχει διαφορά ανάμεσα στην αθλοπαιδιά και στον πραγματικό ανταγωνιστικό αθλητισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου