Σελίδες

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Νίκη Βόλου: «87 χρόνια ιστορία»

Σε λίγους μήνες η ομάδα της Νίκης Βόλου κλείνει 87 χρόνια ζωής. Μέσα σ’ αυτά τα χρόνια η ομάδα της Ν. Ιωνίας, πέρασε πολέμους, εμφυλίους, δικτατορίες και έμεινε ζωντανή χαρίζοντας στον κόσμο της πολλές επιτυχίες! Τα τελευταία χρόνια όμως και συγκεκριμένα από το 2007 και μετά, όπου η ομάδα υποβιβάστηκε στην Γ΄ Εθνική (Football League 2 πλέον) οι φίλαθλοι της ομάδας δεν έχουν γευτεί την χαρά της επιτυχίας.

Τέσσερα χρόνια μετά και αφού η ομάδα έχει αλλάξει, διοικήσεις και παράγοντες, παίκτες και προπονητές, και με μόνο πιστό υπηρέτη τον κόσμο της, δεν έχει καταφέρει να κάνει το βήμα παραπάνω και να επανέλθει στην Football League!!!

Πολλοί είπαν ότι φέτος ήταν η ευκαιρία… Ήταν δεν ήταν ευκαιρία όμως, όταν μία ομάδα αλλάζει πέντε προπονητές μέσα σε μία χρονιά τότε η ευκαιρία χάνεται πριν καν το καταλάβεις. Σίγουρα η ιστορία της Νίκης Βόλου είναι μεγάλη και η ομάδα δεν αξίζει να βολοδέρνει στην Football League 2. Για να γίνει εφικτό όμως αυτό χρειάζεται οργάνωση και πάνω από όλα άνθρωποι που να αγαπάνε την ομάδα!!!

Ένα τέτοιο παράδειγμα ομάδος, η οποία μάλιστα κέρδισε δύο φορές φέτος την Νίκη, είναι της Α.Ε.Λ. Καλλονής. Η ομάδα της Λέσβου μπορεί να μην κατάφερε την απ’ ευθείας άνοδο στην Football League, θα παίξει όμως στα playoff για να διεκδικήσει εκεί την άνοδο της. Η ομάδα της Καλλονής, ιδρύθηκε το 1994 μετά από συγχώνευση δύο τοπικών ομάδων της Λέσβου. Αφού πέρασαν τα πρώτα χρόνια προσαρμογής η ομάδα της Καλλονής καταφέρνει να ανέβει δύο φορές στο Περιφερειακό πρωτάθλημα. Από την περίοδο 07-08 αρχίζουν όμως τα σπουδαία για την ομάδα της Λέσβου. Έτσι μέσα σε τρία χρόνια η Καλλονή καταφέρνει όχι μόνο να ανέβει στην Football League 2 αλλά να διεκδικεί και την άνοδο στην Football League!!! Παράδειγμα προς μίμηση λοιπόν η ομάδα της Λέσβου, η οποία έχοντας γύρω της ανθρώπους που την αγαπάνε κάνει πορεία πρωταθλητισμού.

Αν την νέα σεζόν η ΕΠΟ κάνει πράξη τις σκέψεις της για αναδιάρθρωση του ποδοσφαίρου, τότε τα πράγματα θα γίνουν ακόμα πιο δύσκολα για την ομάδα της Ν. Ιωνίας. Η διοργανώτρια αρχή της Football League και Football League 2 έχει σκοπό να δημιουργήσει έναν όμιλο στην Football League 2 και τέσσερις ομίλους στο Περιφερειακό πρωτάθλημα, οπότε όσες ομάδες θα έχουν προβλήματα με χρέη και οφειλές προς τρίτους ή αδειοδοτήσεις θα βρεθούν σε πολύ δύσκολη θέση. Ας προβληματιστούν λοιπόν οι παράγοντες και οι μεγαλομέτοχοι της Νίκης Βόλου, ας προσπαθήσουν να βρουν μία λύση στη απερχόμενη γενική συνέλευση της Ερασιτεχνικής οπού βασικό ερώτημα θα είναι το τι θα γίνει με την ΠΑΕ και ας παρθούν αποφάσεις που θα κάνουν μόνο καλό στην ομάδα της Ν. Ιωνίας.

Γράφει: Χρήστος Καρδατζής 

Πηγή: sports.thisisvolos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου