Σελίδες

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Διαμαρτυρία των κατοίκων της Νέας Ιωνίας για την Ευαγγελίστρια

Αντιδρούν για τις αυθαίρετες παρεμβάσεις στην ιστορική πλατεία του ναού

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι κάτοικοι της Ν. Ιωνίας στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού της Ευαγγελίστριας, όπου έχουν ξεκινήσει εργασίες κατεδάφισης από εργολάβο.

Περίπου 200 άτομα παραβρέθηκαν στην συγκέντρωση που είχε ενημερωτικό χαρακτήρα για τις μετέπειτα ενέργειες των κατοίκων, για την αποτροπή των έργων που έχουν δημοπρατηθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή της Ν. Ιωνίας. Η άποψη της συντονιστικής επιτροπής που δημιουργήθηκε για τον σκοπό αυτό, είναι πως η απόφαση για τις παρεμβάσεις πάρθηκε βεβιασμένα και ότι θα υποβαθμιστεί αισθητικά και λειτουργικά η περιοχή, ενώ στον προαύλιο χώρο του ναού υπάρχουν ιστορικά μνημεία τα οποία πρέπει να διασωθούν.

Μετά το τέλος της συγκέντρωσης η συντονιστική επιτροπή μαζί με τους κατοίκους μετέβησαν στο Αστυνομικό Τμήμα της Ν. Ιωνίας και προχώρησαν σε καταγγελία για την αυθαίρετη κατεδάφιση από εργολάβο στην ανατολική πλευρά της πλατείας, χωρίς να διαθέτει τις νόμιμες άδειες.

Οι κάτοικοι της Ν. Ιωνίας είναι αποφασισμένοι να περιφρουρήσουν την ιστορική πλατεία της Ευαγγελίστριας ώστε να μην γίνει καμία περαιτέρω παρέμβαση στον χώρο, ενώ ξεκίνησαν να συγκεντρώνουν υπογραφές για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Το επόμενο ραντεβού των κατοίκων δόθηκε για την Κυριακή στις 10 το πρωί έξω από την Ευαγγελίστρια.

2 σχόλια:

  1. Γιατί δεν λέτε πως θέλουν να γκρεμίσουν τον προαύλιο χώρο και να φτιάξουν παρκινγκ ώστε να βάλουν χέρι στο δημοσιο χρήμα για άλλη μια φορά; Αυτήν την εκκλησία την έκτισαν με τα ίδια τους τα χέρια οι πρόσφυγες της Μ.Ασιας και αυτή είναι άλλη μια προσπάθεια των πολιτικών να καταστρέψουν την ιστορική μας κληρονομιά και να μας αποκόψουν από ο,τι μας συνδέει με το παρελθόν και τις ιστορικές μας ρίζες. Δυστυχώς η εκκλησία σιωπά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΘΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΡΕ ΦΙΛΕ? ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΤΑ ΑΘΛΙΑ ΠΑΓΚΑΚΙΑ,ΟΙ ΣΑΠΙΕΣ ΠΕΡΓΚΟΛΕΣ,ΤΟ ΓΕΜΑΤΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΠΑΛΙΟΜΟΔΙΤΙΚΟ ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙ ΚΑΙ ΤΟ ΝΤΟΥΒΑΡΙ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΑ ΤΟ 1960 ΕΙΝΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ? Α ΝΑ ΧΑΘΕΙΤΕ ΜΙΖΕΡΟΙ!! ΑΦΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΟΛΟΕΡΓΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΑΥΤΗ! ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΑΛΕΒΑ! ΑΥΤΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΣΤΟ ΠΙΣΩ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ " ΜΕ ΘΕΑ ΠΛΑΤΕΙΑ". ΕΣΥ ΓΙΑΤΙ ΤΣΙΜΠΑΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή