Σελίδες

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Τα τσιπουράδικα Βόλου-Ν. Ιωνίας στην ΕΤ-3

"Αληθινά Σενάρια"
ΤσικνοΠέμπτη ώρα 8.30μ.μ.
και σε επανάληψη Κυριακή ώρα 11.00π.μ.


Με τα παραδοσιακά τσιπουράδικα του Βόλου και της Ν. Ιωνίας, ασχολείται η εκπομπή της ΕΤ-3 ¨Αληθινά Σενάρια¨, με τον δημοσιογράφο Νίκο Ασλανίδη.

Συνεργείο της Δημόσιας Τηλεόρασης κατέγραψε την ιστορία και την παράδοση στα στέκια, των γνωστών ανά την Ελλάδα, τσιποροκατανήξεων με το εξαιρετικό ποτό και την πληθώρα και την ποικιλία των θαλασσινών μεζέδων.

Πριν λίγες μέρες κινηματογράφησαν τις γνώσεις και την εμπειρία Βολιωτών και ΝεοΙωνιωτών που γνωρίζουν από διαφορετικές πτυχές ο καθένας το θέμα ¨Τσιπουράδικο¨.

Ο Ζωγράφος–συγγραφέαςλαογράφος Γιώργος Καφενταράκης, ο Δημοσιογράφος Μάκης Μπαλλής αλλά και θαμώνες και λάτρεις των <τσιπουρομάγαζων>, παρουσιάζουν το ύφος και το ¨άρωμα¨ της παράδοσης.

Μια συντροφιά γλετζέδων και καλλίφωνων συμπολιτών πλαισιώνει, το μουσικό και ψυχαγωγικό μέρος της εκπομπής, σε μια αυθόρμητη σύναξη με κέφι και διασκεδαστική διάθεση με τη συνοδεία του Νίκου Κουφογάζου στο μπουζούκι, του Χρήστου Ζίφκου στην κιθάρα υπό την επιμέλεια του Γιώργου Διαμαντόπουλου στο πιάνο.

Στο δεύτερο μέρος της εκπομπής «Αληθινά  Σενάρια» γίνεται αναφορά στην πόλη των Ιωαννίνων όπου το τσίπουρο σερβίρεται, συνοδεία μεζέδων κρέατος.

ΤσικνοΠέμπτη  24 Φεβρουαρίου στην ΕΤ-3 ώρα 8.30μ.μ. και σε επανάληψη την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου ώρα 11.00π.μ.

ΑΠΟ: Γ.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου