Σελίδες

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ - η μοναδική ελπίδα του βολιώτικου αθλητισμού

6 τμήματα του ιστορικού συλλόγου
διεκδικούν άνοδο!
Σε μια εποχή δύσκολη για την χώρα μας η οποία μαστίζεται από πολλά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα και με τον αθλητισμό να είναι άμεσα επηρεασμένος, υπάρχει μία ομάδα στη Μαγνησία που όχι μόνο καταφέρνει να επιβιώνει αλλά αναπτύσσεται και δυναμώνει σε όλα τα επίπεδα.

Η Νίκη Βόλου, ο μεγαλύτερος αθλητικός σύλλογος του νομού με την μακρόχρονη ιστορία και τους χιλιάδες πιστούς φιλάθλους, έχει αφήσει το δικό της στίγμα στα αθλητικά δρώμενα του Βόλου.

Η Νίκη Βόλου είναι ο πρώτος επαρχιακός σύλλογος στην Ελλάδα που κατάφερε να αγωνιστεί στην μεγαλύτερη κατηγορία της χώρας στα δύο δημοφιλέστερα αθλήματα, στο ποδόσφαιρο άνοδος στην Α' Εθνική το 1961, στο μπάσκετ άνοδος στην Α' Εθνική το 1972.

Ακόμη και σήμερα, παρά τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζει, τις προκλήσεις σημεία των καιρών, τα άσχημα αποτελέσματα και τις χαμηλές κατηγορίες στις οποίες αγωνίζεται, η ομάδα που ξαναγεννιέται μέσα από τις στάχτες της, συσπειρώνει τον κόσμο και γεμίζει τα γήπεδα είναι η Νίκη!

Με οδηγό το πλούσιο παρελθόν και με πίστη και αφοσίωση για ένα λαμπρό μέλλον, φέτος η ομάδα του Βόλου διεκδικεί με αξιώσεις ούτε λίγο ούτε πολύ 6 ανόδους!

Στο ποδόσφαιρο η ομάδα της Νίκης αποτελεί το μεγαλύτερο πάθος όλων των φιλάθλων, παρά τα διοικητικά προβλήματα και την αστάθεια στην απόδοσή της παραμένει ζωντανή στην διεκδίκηση της ανόδου στη Β' Εθνική.
Η ομάδα μπάσκετ δείχνει πιο ικανή από ποτέ για να πετύχει την επάνοδο στη Β' Εθνική κατηγορία μετά από 14 χρόνια. Βρίσκεται στη 2η θέση αλλά όλα εξαρτώνται από την ίδια.
Οι γυναίκες στο βόλεϊ θέλουν να επαναλάβουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την κατάκτηση του πρωταθλήματος Κεντρικής Ελλάδας, που φέτος θα τους δώσει την απευθείας άνοδο στην Α2 Εθνική κατηγορία.
Η ομάδα πόλο η οποία με την πρώτη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα της Δ' Εθνικής ανέβηκε στη Γ' κατηγορία, διατήρησε όλους τους έμπειρους παίκτες της και με ορισμένες προσθήκες μπορεί να βρεθεί ένα σκαλοπάτι ψηλότερα, στη Β' Εθνική.
Το θυγατρικό σωματείο Νέοι Αθλητές Νίκης συμμετέχει στα τοπικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου και μπάσκετ με τους νεαρούς ταλαντούχους παίκτες του συλλόγου, με σκοπό να κερδίσουν εμπειρίες. Και εκεί όμως έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο αφού η ομάδα ποδοσφαίρου βρίσκεται στην τρίτη θέση της Β' κατηγορίας της ΕΠΣΘ και δίνει μάχη για την άνοδο στην Α' κατηγορία, ενώ η ομάδα μπάσκετ είναι πρώτη και θέλει λίγες νίκες ακόμη για να εξασφαλίσει την άνοδο από τη Β' στην Α2 ΕΣΚΑΘ.

Έτσι λοιπόν η ομάδα της πόλης μας είναι προ των πυλών στο να πετύχει ένα εντυπωσιακό ρεκόρ με πολλές ανόδους στην ίδια χρονιά. Με τον κόσμο της Νίκης να  είναι κοντά στην ομάδα και να την στηρίζει δυναμικά, ευχόμαστε στο τέλος της χρονιάς να ζήσουμε και πάλι μεγάλες στιγμές.


ΜΙΑ ΠΟΛΗ, ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ, ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ 1924

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου