Σελίδες

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Απίστευτο κι όμως αληθινό

Γράφει ο Στέλιος Μοσχούλας

Ο Στράτος Γιδόπουλος έχει σπάσει τα... κοντέρ την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, αλλά με αρνητικό τρόπο, μια κι έχει επιτρέψει σε έξι (!) προπονητές (οι δύο υπηρεσιακοί) να καθίσουν στον πάγκο της Νίκης Βόλου. Ο Ουρουγουανός Χόρχε Μπάριος συνέχισε από την περσινή σεζόν, αλλά πολύ νωρίς παραιτήθηκε με τη δικαιολογία ότι δε βοηθούν οι τοπικοί παράγοντες κι οι συνθήκες προπόνησης της ομάδας δεν αρμόζουν στο σύλλογο της Ν. Ιωνίας. Ο Άγγελος Καρρόπουλος πήρε τη θέση του ως υπηρεσιακός προπονητής, μέχρι να αναλάβει ο Κροάτης, Αρμάντο Μαρένζι. Ο τελευταίος δεν ταίριαξε καθόλου με τη φιλοσοφία του Γιδόπουλου από την αρχή - παρ΄ όλο που ήταν επιλογή του. Κι ενώ η ομάδα βρισκόταν ψηλά στη βαθμολογία και σε τροχιά ανόδου, ο ισχυρός άνδρας της Νίκης Βόλου τού έδειξε την πόρτα της εξόδου.

Εφερε στη θέση του (ενώ μεσολάβησε ο υπηρεσιακός κόουτς, Απόστολος Μπακάλης) τον Πέντρο Πασκούλι, ο οποίος ήταν συμπαίκτης του Μαραντόνα, όταν η Εθνική Αργεντινής κατέκτησε το Μουντιάλ στο Μεξικό. Ομως ένα πολύ σοβαρό ατύχημα του γιου του, τον ανάγκασε να μείνει στην Ιταλία και να μη γυρίσει ποτέ στο Βόλο. Μεσολάβησαν, βέβαια κι άσχημα αποτελέσματα της ομάδας, η οποία είχε αποσυντονιστεί από τις διαρκείς αλλαγές προπονητών. Ο Πασκούλι ότι κι αν έκανε, δεν μπορούσε να παίξει το ρόλο του «μάγου» στο σύλλογο. Το κενό που δημιουργήθηκε, ο Στράτος Γιδόπουλος το κάλυψε με τον Απόστολο Χαραλαμπίδη. Ομως ενώ ο Χαραλαμπίδης ζητούσε μεταγραφές επιθετικών, ο Γιδόπουλος δεν έκανε το αίτημά του δεκτό (πήρε τον Βραζιλιάνο φορ Πεντρίνιο, ο οποίος όμως είναι άγνωστο πότε θα πατήσει το πόδι του στο Βόλο) κι ο κόουτς πήρε το δρόμο της επιστροφής για τη Θεσσαλονίκη, όπου διαμένει η οικογένειά του. «Δεν μπορώ να κάνω πλάνα ανόδου, χωρίς δείγμα επιθετικού», έλεγε διαρκώς ο Χαραλαμπίδης.

Ποιος θα είναι ο επόμενος προπονητής; Το πρόβλημα δεν είναι αυτό. Το πρόβλημα είναι ότι μια ιστορική ομάδα, όπως η Νίκη Βόλου, με χιλιάδες φιλάθλους να δίνουν το «παρών» στο «Π. Μαγουλάς», δεν μπορεί να κάνει το άλμα της ανόδου. Για μια ακόμη χρονιά φαίνεται ότι το όνειρο, θα παραμείνει απλά όνειρο…

Απο: www.sday.gr


ΑΠΟ: ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου