Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2011

Football League 2 – Η επόμενη μέρα

Ο μεγαλομέτοχος της Νίκης Βόλου, Στράτος Γιδόπουλος μιλά στο Golden3
Τη δική του άποψη για την βιωσιμότητα της κατηγορίας κατέθεσε μέσω του Golden3 ο μεγαλομέτοχος της Νίκης Βόλου, Στράτος Γιδόπουλος. Το... αφεντικό των “μπλε” τόνισε ότι οι αρχές θα πρέπει να μοιράζουν ανάλογα τα ποσά σε όλες τις ομάδες του ελληνικού ποδοσφαίρου και να μην υπάρχει τόση μεγάλη διαφορά από τα χρήματα που παίρνουν οι ομάδες της Football League 2 με αυτές της Super League και της Β' Εθνικής. Επεσήμανε επίσης ότι το καλύτερο θα ήταν ένας όμιλος των 20 ομάδων και το πρωτάθλημα να παραμείνει επαγγελματικό.


Αρχικά ο Στράτος Γιδόπουλος επεσήμανε: ”Η Γ' Εθνική πρέπει να μείνει επαγγελματική αλλά με ένα όμιλο. Αυτό είναι το σωστό. Ένας όμιλος των 20 ομάδων αλλά και με τις αρχές να θεσπίσουν νέα... δεδομένα. Πρέπει να γίνουν αλλαγές. Σημαντικότερη αυτή των εσόδων. Πρέπει να υπάρξει αναλογία. Δεν γίνεται η τελευταία ομάδα της Super League να παίρνει από την πολιτεία 3.5εκ ευρώ, οι ομάδες της Β' Εθνικής να παίρνουν η καθεμία 800.000 ευρώ και εμείς στην Γ' να είμαστε με 40.000 ευρώ. Δεν μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα τι στιγμή που το μπάτζετ κάθε ομάδας είναι στα 600.000 ευρώ.


Μόνο στη Γ' Εθνική υπάρχουν άλλωστε και δεσμεύσεις. Να έχουμε στην ενδεκάδα τρία παιδιά κάτω των 21 ετών και οι κοινοτικοί να είναι κάτω των 25. Δε γίνεται αυτό. Ποιος καλός ξένος σε αυτή την ηλικία θα έρθει να παίξει ποδόσφαιρο στην Γ' Εθνική. Πρέπει η κατηγορία να μείνει επαγγελματική. Είναι η μόνη κατηγορία που τροφοδοτεί με Έλληνες τις μεγαλύτερης κατηγορίες. Και ειδικά μετά τους νέους κανόνες της Uefa που θέλει όλο και περισσότερους γηγενής παίκτες στις ομάδες. Το ξαναλέω να παραμείνει επαγγελματική αλλά να είναι μία κατηγορία που θα βγάζει υγεία. Να μην υπάρχουν ομάδες που στα μισά του πρωταθλήματος θα αποχωρούν”.


Όσο για την πρόταση Εθνικής κατηγορίας με 3 ή 4 ομίλους την χαρακτήρισε για γέλια: “Η πρόταση Εθνικής κατηγορίας με 3-4 ομίλους είναι για γέλια. Δεν μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο. Δεν βοηθάει κανέναν και δεν βγάζει πουθενά. Θα πρέπει κατά τη γνώμη μου η Γ' να έχει έναν όμιλο των 20 ομάδων και η Δ' πέντε ομίλους”.

Απο : www.golden3.gr


ΑΠΟ: ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου