Σελίδες

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

«Δεν φτάνει η ισοπαλία»

Το μήνυμα ότι η Νίκη Βόλου δεν έχει άλλο περιθώριο και θα πρέπει σε κάθε ματς να πηγαίνει για τη νίκη προσπάθησε να περάσει στους παίκτες του ο Βέλικο Ντόβενταν. Ο Σέρβος τεχνικός, που στις πρώτες του δηλώσεις της επιστροφής του στον πάγκο χαρακτήρισε «κλειδί» το ματς στα Γιαννιτσά, έχει ρίξει το βάρος στην ομαδική τακτική. Το κυανόλευκο συγκρότημα μπαίνει σήμερα στην τελική ευθεία της προετοιμασίας τους για το εκτός έδρας ντέρμπι της Κυριακής στην Football League 2 και δυστυχώς τα προβλήματα δεν λείπουν.

Το εκτός έδρας παιχνίδι με την Αναγέννηση Γιαννιτσών είναι υψίστης βαθμολογικής σημασίας. Οι γηπεδούχοι μπήκαν «σφήνα» στην τετράδα και πέταξαν τη Νίκη έξω από αυτή και οι κυανόλευκοι με διπλό θέλουν να επιστρέψουν στη διεκδίκηση των προνομιούχων θέσεων του Βορείου Ομίλου της Football League 2. Ο Βέλικο Ντόβενταν γνωρίζει ότι το πρώτο του παιχνίδι στον πάγκο της ομάδας θα είναι ιδιαίτερα καθοριστικό για τη συνέχεια και θα κρίνει κατά ένα μεγάλο ποσοστό την επίτευξη της ανόδου κι αυτό προσπάθησε να περάσει και στους παίκτες του στα αποδυτήρια. «Ετσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα και αφού πηγαίνουμε για πρωταθλητισμό δεν μας φτάνει η ισοπαλία. Δεν πρέπει να λέμε ότι επειδή παίζουμε εκτός έδρας είναι καλό και το «Χ». Η ομάδα σε κάθε ματς πρέπει να πηγαίνει για τη νίκη», είπε ο 56χρονος προπονητής στους ποδοσφαιριστές του.

Ο Σέρβος τεχνικός ρίχνει ιδιαίτερο βάρος στην ομαδική τακτική, ωστόσο ακόμα δεν έχει φανερώσει τα πλάνα του. Αλλωστε δεν μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο από τις πρώτες ημέρες στην τεχνική ηγεσία, αφού δεν γνωρίζει όλους τους ποδοσφαιριστές. Ετσι, χωρίς να έχει αλλάξει κάτι προς το παρόν δοκιμάζει πρόσωπα και σχήματα. Στις επόμενες ημέρες ίσως διαφανούν καθαρά τα σχέδια του για την κρίσιμη αναμέτρηση της Κυριακής, αλλά από την άλλη δεν μπορεί να διαφοροποιήσει και πολύ την ομάδα.

Πάντως τα προβλήματα δεν λείπουν από την προετοιμασία της Νίκης Βόλου. Οι Ματίας Ολιβερ και Περικλής Μπουσινάκης δεν φαίνεται να προλαβαίνουν να τεθούν στη διάθεση του τεχνικού τιμ. Ο Αργεντίνος επιθετικός συνεχίζει να πονάει και να νιώθει ενοχλήσεις στο γόνατο και παρότι ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα, φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο να αισθανθεί πολύ καλύτερα σήμερα και αύριο και να είναι ετοιμοπόλεμος, κάτι όμως που δεν αποκλείεται κιόλας. Επιπλέον, ο Μπουσινάκης ανεβάζει σιγά - σιγά ρυθμούς (είχε υποστεί θλάση στο δικέφαλο στο ζέσταμα του αγώνα με την Ηράκλεια) και ίσως μπει αύριο στην προπόνηση της υπόλοιπης ομάδας. Είναι όμως στην κρίση του Βέλικο Ντόβενταν κατά πόσο θα τον κρίνει έτοιμο για να τον συμπεριλάβει στην αποστολή, αφού βρίσκεται ήδη δέκα ημέρες εκτός αγωνιστικής δράσης.

Από την άλλη επιστρέφουν ο Αντώνης Σωτρίνης που ξεπέρασε εντελώς τον τραυματισμό του και ο Στέλιος Μαϊστρέλλης που εξέτισε την ποινή του.

Πηγή: www.taxydromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου