Σελίδες

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Νέος θρίαμβος επί της ΑΕΛ στο βόλεϊ

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ  ΒΟΛΕΪ  ΓΥΝΑΙΚΩΝ - ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ - 1ος  ΓΥΡΟΣ
Σπουδαία εμφάνιση που συνοδεύτηκε από πολύτιμο τρίποντο για τη Νίκη Βόλου στην πρεμιέρα της τελικής φάσης ανόδου στην Α2 Εθνική Κατηγορία βόλεϊ γυναικών.
Οι κυανόλευκες ξεπερνώντας τα πολλά προβλήματα απουσιών παικτριών, με περίσσευμα ψυχής, επικράτησε εκτός έδρας με 3-0 σετ (25-23, 25-23, 25-23) επί της Α.Ε. Λάρισας στο μεγάλο θεσσαλικό ντέρμπι της 1ης αγωνιστικής.

Συνθέσεις ομάδων
Α.Ε. ΛΑΡΙΣΑΣ (Γκότσης Θωμάς): Νικολιάδη Μαρία, Κοντογιάννη Παρασκευή, Τζιουβάρα Γλυκερία, Ηλιάδη Νιόβη, Τρικόγια Φωτεινή, Δροσούλη Μαρία, Λιόρα Ελένη, Κορώνα Χρυσάνθη, Τσένου Κερασία, Γκανιά Ευαγγελία.
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Κουτσογιάννης Μαρίνος): Ντινοπούλου Ερατώ, Τριπύλα Γλυκερία, Κολοβού Μαρίνα, Τσουρέα Ειρήνη, Αφέντου Ναυσικά, Αντωνίου Ελένη, Γιαγκουνίδου Κατερίνα, Βλαχάκη Ιωάννα, Τσιακλάγκανου Μάγδα, Κιλιντάρη Ευγενία.

Σε δηλώσεις του ο τεχνικός της ομάδας κ. Κουτσογιάννης Μαρίνος επεσήμανε τα εξής:
«Θερμά συγχαρητήρια στις αθλήτριές μου που δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό σε κάθε παιχνίδι ξεπερνώντας τις πολλές δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε από την αρχή της χρονιάς. Παρά τις αντιξοότητες όμως, η ομάδα παραμένει από την έναρξη του πρωταθλήματος αήττητη για 11 συνεχόμενες αγωνιστικές  ενώ όσον αφορά τις αναμετρήσεις με την Α.Ε.Λ. είναι η 3η φορά που φεύγουμε νικητές από το γήπεδο (καθώς προηγήθηκαν οι 2 νίκες κατά την Α΄ φάση με 3-2 και 3-0 αντίστοιχα).
Σε σχέση με την περσινό ρόστερ η ομάδα φέτος στερείται των υπηρεσιών και των τριών βασικών της πασαδόρων: της Πατρίτσια Παππά λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, Ευαγγελίας Μόσχου λόγω φόρτου μαθημάτων και Ελένης Στούκα λόγω σπουδών στην Αθήνα. Στην νευραλγική θέση δόθηκε λύση εκ των έσω καθώς ανέλαβε να αγωνισθεί ως πασαδόρος η διαγώνιος της ομάδας Γλυκερία Τριπύλα που δίνει καθημερινά τον καλύτερό της εαυτό προκειμένου να ανταπεξέλθει στον δύσκολο ρόλο της.
Επίσης δεν μετέχουν στο φετινό ρόστερ από τις κεντρικές: η Φωτεινή Δημάκου (λόγω φόρτου μαθημάτων) και η Ντινοπούλου Πηνελόπη που είναι μαθήτρια της Γ΄ Λυκείου. Παραμένει από το περσινό ρόστερ  η Ναυσικά Αφέντου ενώ και εδώ υπήρξε εσωτερική μετακίνηση της ακραίας επιθετικού Κατερίνας Γιαγκουνίδου η οποία επίσης έχει ανταπεξέλθει φιλότιμα με επιτυχία στα νέα της καθήκοντα. Επίσης προωθήθηκαν από τις υποδομές μας στην Α΄ ομάδα οι παγκορασίδες κεντρικές Ερατώ Ντινοπούλου και Τσιακλάγκανου Μάγδα.
Όσον αφορά τις ακραίες επιθετικούς παραμένουν οι βολεϊμπολίστριες: Μαρίνα Κολοβού (η ψυχή και αρχηγός της ομάδας) και οι κορασίδες Ελένη Αντωνίου και Αντωνία Μπουσδούκου με την προσθήκη της Φωτεινή Τσαντοπούλου. Σε αυτή την θέση δεν προσφέρουν αγωνιστικά οι αθλήτριες: Ιουλία Λώλου και Σεμίνα Γκουγκούδη που είναι μαθήτριες της Γ΄ Λυκείου καθώς και η Έλσα Κωστάμη λόγω υποτροπής παλαιότερου τραυματισμού στο γόνατο.
Ως διαγώνιες αγωνίζονται φέτος: από την ομάδα των νεανίδων η Ειρήνη Τσουρέα και η Ιωάννα Βλαχάκη (ήρθε με μετοίκηση λόγω σπουδών από τον Σ.Φ.Π. Χανίων). Αγωνιστικά δεν μετέχει  η διαγώνιος Φαβιόλα Κωστάμη λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.
Αλλαγή έχουμε και στην θέση του λίμπερο καθώς εφέτος δεν αγωνίζονται: η Νικολέτα Φορλίδα και Όλγα Καλατζή που είναι μαθήτριες της Γ΄ Λυκείου ενώ και η Ανθή Παπαδημητρίου που ολοκλήρωσε τις σπουδές της στον Βόλο επέστρεψε στην πόλη της Λάρισας. Στην θέση αυτή αγωνίζονται φέτος οι παίκτριες: Ευγενία Κιλιντάρη και Μαρία Αντωνοπούλου (που ήρθαν με μετοίκηση λόγω σπουδών από την Ν. Γενιά και τον Γ.Σ. Λαμίας αντίστοιχα).
Κλειδί για την συνέχεια είναι ο επόμενος εκτός έδρας αγώνας με αντίπαλο τον Γ.Σ. Ελασσόνας που είναι από τα φαβορί καθώς ενισχύθηκε σημαντικά προσθέτοντας και φέτος στο έμψυχο δυναμικό του αθλήτριες από την Ε.Α. Λάρισας με θητεία στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού πρωταθλήματος βόλεϊ.
Με όπλο μας την πολύ καλή ψυχολογία, το πάθος για την νίκη απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο και την άριστη συνεργασία όλων των παιδιών που παρουσιάζουν ένα καλομονταρισμένο σύνολο αισιοδοξούμε ότι θα καταφέρουμε να αποδράσουμε από την λαρισινή πόλη με το ρόζ φύλο αγώνα».

Θυμίζουμε ότι, στην Β΄ και τελική φάση για την ανάδειξη της πρωταθλήτριας ομάδας που θα κερδίσει το εισιτήριο απευθείας ανόδου στην Α2 Εθνική κατηγορία βόλεϊ γυναικών, μετέχουν από τον 1ο όμιλο η Νίκη Βόλου και η Α.Ε. Λάρισας, από τον 2ο όμιλο ο Γ.Σ. Ελασσόνας και ο Α.Ο. Σουφλαρίων και από τον 3ο όμιλο η Φθία και ο Γ.Σ. Λαμίας.
Οι 6 ομάδες αγωνίζονται ήδη σε πρωτάθλημα δύο γύρων με βαθμολογία από μηδενική βάση χωρίς δηλαδή να μεταφέρουν τα αποτελέσματα της Α΄ φάσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου